Twee bewoners Ieperse woonzorgcentra overleden aan corona

Redactie KW

Zowel in het Ieperse woonzorgcentrum Huize Sint-Jozef als in het woonzorgcentrum Wintershove stierf een bewoner aan de gevolgen van corona.

In het Ieperse woonzorgcentrum Huize Sint-Jozef is het coronavirus vastgesteld bij 21 bewoners. Eén bewoner is overleden, twee bewoners verblijven in het ziekenhuis en 18 bewoners verblijven op de quarantaine-afdeling van het woonzorgcentrum.

Dat blijkt uit een nieuwsbrief, die vrijdag verspreid werd. “Ondanks het feit dat wij als organisatie niet werden geselecteerd voor collectieve testing door Agentschap Zorg en Gezondheid, gaan wij toch over tot screening bij de minste vermoedens van Covid-19 bij onze bewoners.”

In woonzorgcentrum Wintershove in de Ieperse deelgemeente Vlamertinge is vermoedelijk één bewoner overleden aan het coronavirus. “Wij vermoeden dat de infectie als bepalende factor sterk zal meegespeeld hebben”, klink het bij de directie. “Ondanks alle inspanningen zijn bewoners én medewerkers besmet geraakt en ziek geworden. Onder het personeel is het een komen en gaan, en is gelukkig niemand tot op heden zeer ernstig ziek geweest.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten