Twee besmettingen in woonzorgcentrum De Boarebreker in Oostende

© GLO
Redactie KW

In woonzorgcentrum Boarebreker testten twee bewoners positief op Covid19. Stad Oostende zal als voorzorgsmaatregel de afdeling volledig afsluiten van de rest van het woonzorgcentrum. Beide bewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De eerste persoon werd eerder al in het ziekenhuis opgenomen, na een tweede positief testresultaat volgde ook voor deze bewoner een ziekenhuisopname. Het gaat om de eerste bevestigde besmettingen in woonzorgcentrum Boarebreker.

Extra personeel

“Als voorzorgsmaatregel werd in samenspraak met de verantwoordelijke arts beslist om alle bewoners van afdeling Zeebries – waar beide bewoners verbleven – voorlopig in afzondering te houden op hun kamer”, klinkt het bij bevoegd schepen Natacha Waldmann (Groen). “Alle richtlijnen inzake vermoedelijke besmetting met het coronavirus worden geactiveerd en het personeel werkt onder maximale bescherming. Er wordt extra personeel ingezet, zowel overdag als ‘s nachts om deze moeilijke periode voor de bewoners op een zo goed mogelijke manier te kunnen overbruggen. Het personeel is uitgerust met alle nodige beschermingsmaterialen.”

Iedereen opnieuw getest

De werking van het woonzorgcentrum wordt ook aangepast zodat medewerkers tijdens hun shift niet meer op de verschillende andere afdelingen langs moeten gaan. Stad Oostende volgt hiervoor nauw het draaiboek op van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid.

Alle 24 bewoners uit de afdeling Zeebries zullen opnieuw getest worden op het virus, zodat er een goed zicht komt op eventuele bijkomende besmettingen en verdere maatregelen. Dit alles gebeurt in nauw overleg en samenwerking met de coördinerend en raadgevend arts (CRA) van het woonzorgcentrum, met de Huisartsenkring Oostende-Bredene en met een klinisch laboratorium. (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten