Twee agenten krijgen prestigieuze erkenning voor heldendaad

Burgemeester Vanparys en OCMW-voorzitter Himpens feliciteerden de twee jonge politieagenten voor zoveel moed en zelfopoffering. © PH
Redactie KW

De twee haalden eind 2013 tijdens een bitterkoude nacht een drenkeling uit een beek.

Tijdens de bitterkoude nacht van 26 december 2013 hebben politie-inspecteurs Douglas van Bossele en Matthias Depuydt door hun koelbloedig optreden het leven van een drenkeling gered. De man uit Baliebrugge was die avond uit zijn woning verdwenen. Tijdens hun zoektocht merkten ze niet zo ver van zijn fiets, zijn lichaam op in een beek van 3.5 meter breed. Ze aarzelden niet om het ijskoude water in te springen en de onfortuinlijke man uit het water te halen. “Het slachtoffer was niet meer bij bewustzijn en we zijn onmiddellijk met de reanimatie gestart”, vertelt Matthias. “De hulpdiensten waren spoedig ter plaatse om over te nemen.”

Voor deze heldendaad werd vandaag aan de twee politieagenten het diploma van het Carnegie Hero Fund toegekend. Mensen die op één of andere manier hun leven op het spel hebben gezet om dat van één of meer medemensen te redden komen daarvoor in aanmerking. De erkenning gebeurt door de commissie van het Carnegie Hero Fund onder het voorzitterschap van de Minister van Binnenlandse zaken. “In de zestien jaar dat ik korpschef ben in Oostkamp is dit de eerste keer dat dit gebeurt”, merkt korpchef Eddy Van Daele op: “Deze toekenning is dus heel uitzonderlijk.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier