Twaalfde bierfestival geopend in Brugge

© Davy Coghe
Redactie KW

De bezoekers stonden te wachten tot ver de in de Steenstraat om zich aan het lekkers van de 91 aanwezige brouwers tegoed te doen.

Het bierfestival wordt andere jaren geopend door een politicus van op het Vlaamse of federale niveau. Nu Brugge met Dirk De fauw echter een nieuwe burgemeester heeft, nodigden de organiserende Brugse Autonome Bierproevers hem uit om het festival officieel te openen.

Lekkers van 91 brouwers

Om klokslag 12 uur zwaaiden de poorten van de Garemijnzaal van het Belfort open. Na het doorknippen van het lintje stroomden de wachtenden binnen om zich van de nodige bonnetjes en het proefglas te voorzien. Net als bij de voorbije edities stonden de mensen aan te schuiven in de Steenstraat.

Ondanks het gure weer vonden ook dit jaar weer duizenden mensen de weg naar het Brugse stadscentrum voor dit walhalla van de bierliefhebber. Zij kunnen zich tegoed doen aan het lekkers van 91 brouwers. Zij bieden samen maar liefst 535 biertjes aan. Daarvan zijn er 35 nieuwe bieren. Dat zijn bieren die in het afgelopen jaar, sinds het vorige festival, zijn ontwikkeld.

Nieuwe bieren en primeurs

Daarenboven zijn er 41 primeurs: bieren die de brouwer voor de eerste keer aan het grote publiek serveert. De nieuwe bieren en de primeurs krijgen een afzonderlijke vermelding in de handige festivalgids, zodat het voor de liefhebbers eenvoudig is om die te ontdekken. De Brugse Autonome Bierproevers presenteren een nieuwe versie van het intussen bekende BAB Mystère, gebrouwen in samenwerking met brouwerij Strubbe uit Ichtegem.

De Brugse Autonome Bierproevers ondersteunen met dit festival drie goede doelen: Poverello, school voor bijzonder onderwijs De Varens en BC Spermalie. BC Spermalie is een centrum voor mensen met een visuele en meervoudige beperking. Het bierfestival heeft plaats op drie locaties, pal in het Brugse stadscentrum. Je kan terecht in de hallen van het Belfort, in een grote tent op de Markt en in een tent op de Burg. Zaterdag is het festival nog te bezoeken tot 22 uur en zondag van 11 uur tot 20 uur.

Klik hier en bekijk de fotospecial over het Bierfestival.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier