Dertien bewoners uit wzc in Harelbeke testen positief op corona

© Google Maps
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Er zijn opnieuw bewoners van woonzorgcentrum Ceder aan de Leie in Harelbeke besmet geraakt met het coronavirus. In totaal testten 14 bewoners positief, maar één persoon is intussen al overleden. Deze besmettingshaard verklaart grotendeels de stijging van de coronabesmettingen in Harelbeke, de afgelopen week.

Aanvankelijk testte één bewoner positief. “In samenspraak met de coördinerend en raadgevend arts (CRA) werd meteen beslist om alle bewoners van de betrokken afdeling en alle medewerkers van het hele woonzorgcentrum te testen”, duidt Algemeen directeur Gerdy Haes.

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zorgde voor 100 testkits zodat op maandag meteen kon getest worden. Intussen hadden ook nog drie andere bewoners en een medewerker van de afdeling positief getest en vertoonden enkele bewoners symptomen van COVID-19.

Op dit moment verblijven 13 bewoners op de cohortafdeling. Met uitzondering van twee bewoners verkeert iedereen al bij al in goede gezondheid.

“Uit de testing van één verdieping vorige week – bewoners en medewerkers – blijken er twaalf mensen positief te hebben getest. Eén bewoner die al palliatief was, is ondertussen overleden”, zegt voorzitter Lynn Calleaert.

Nu zijn er in totaal al drie verdiepingen getest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier