Twaalf bewoners en drie personeelsleden testen positief in wzc Haerlebout in Middelkerke

In het woonzorgcentrum Haerlebout in Middelkerke is een besmettingshaard van het coronavirus vastgesteld. Op 18 januari werden 77 bewoners getest op covid -19 en uit de resultaten is nu gebleken dat 12 bewoners positief testten.

Besmettingshaard in wzc Haerlebout in Middelkerke.© LC
Besmettingshaard in wzc Haerlebout in Middelkerke.© LC

Bewoners die eerder een positieve test hadden afgelegd werden niet opnieuw getest. Een bewoner is opgenomen in het ziekenhuis, de andere bewoners vertonen geen ernstige symptomen. Van de 44 personeelsleden legden er drie een positieve test af. Zij zieken momenteel thuis uit.

Volgens Connie Depotter van Wzc Haerlebout is er momenteel overleg met het Vlaams Agentschap om de testen om de vijf dagen af te nemen. Er zijn nieuwe testen aangevraagd voor 25 januari voor de bewoners en op dinsdag 26 januari voor de medewerkers. De teststrategie blijft tot 16 februari aangehouden zodat de vaccinatie van de medewerkers en de toediening van de 2de dosis zo goed mogelijk gevrijwaard kan worden.

Het gemeentebestuur van Middelkerke besliste op 19 januari om de vier woonzorgcentra op het grondgebied te sluiten tot en met 14 februari. Burgemeester Jean-Marie Dedecker: “We hebben dit preventief gedaan want met de eindmeet inzicht willen we niemand verliezen. We willen dit zo houden tot iedereen in de woonzorgcentra de beide inentingen heeft gekregen.” Of er na 14 februari opnieuw bezoek zal worden toegelaten hangt af van de evolutie.

(PBM/ foto LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.