De man is op vrijdag 10 januari in Kwaremont overleden, omringd door zijn familie. Dat maakte zijn dochter Femke (26) bekend. De laatste paar maanden verbleef hij in Home Sint-Franciscus in Kwaremont, waar hij 26 jaar geleden zijn hart verloor aan de mooie omgeving. Werther werd in Waregem geboren.

Het was geen geheim dat Werther al enkele jaren sukkelde met zijn gezondheid. Door suikerziekte verloor hij zijn voet en daarmee ook zijn mobiliteit. Hij leed ook aan de ziekte van Alzheimer. Iets waar hij het volgens de familie heel lastig mee had.

"Papa heeft een onmogelijke strijd gestreden. We zijn blij dat papa hier in Kwaremont zijn plekje gevonden had om eeuwig te rusten. We zijn dan ook het rusthuis en al het personeel ontzettend dankbaar voor hun inzet om zijn laatste maanden zo comfortabel mogelijk te maken", aldus dochter Femke Vander Sarren.

Werther Vander Sarren zoals heel wat Vlamingen hem voor altijd zullen herinneren: als de Champetter in 'De Paradijsvogels'., VRT
Werther Vander Sarren zoals heel wat Vlamingen hem voor altijd zullen herinneren: als de Champetter in 'De Paradijsvogels'. © VRT

Werther Vander Sarren raakte in 1979 wereldberoemd in Vlaanderen dankzij zijn rol als de champetter in 'De Paradijsvogels'. Vooral zijn onsterfelijke zin 'Ik vertegenwoordig hier het wettelijk gezag, en daar wordt niet mee gelachen' blijft heel wat Vlamingen bij. In 1982 speelde hij een rol in de BRT-jeugdreeks 'Het Veenmysterie', maar hij heeft ook een pak gastrollen op zijn palmares. Zo was Werther Vander Sarren te zien in onder andere 'FC De Kampioenen', 'De Kolderbrigade', 'Zone Stad', 'Spoed' en 'Familie'. Ook het VTM-feuilleton 'Zomerrust', dat van 1993 tot 1994 liep, leverde hem flink wat populariteit op. Als Lou Van Genechten ofte 'Louke Petouke' vertolkte Werther Vander Sarren de hoofdrol. Samen met Goedele Liekens en Urbanus vormde hij dan weer de kern van 'Wie ben ik?' op VTM.

Er wordt bij Rouwcentrum Dhondt in Oudenaarde een rouwregister geopend voor Werther Vander Sarren. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Werther Van der Sarren als Dré Verhelst in 'Familie'., VTM
Werther Van der Sarren als Dré Verhelst in 'Familie'. © VTM
De man is op vrijdag 10 januari in Kwaremont overleden, omringd door zijn familie. Dat maakte zijn dochter Femke (26) bekend. De laatste paar maanden verbleef hij in Home Sint-Franciscus in Kwaremont, waar hij 26 jaar geleden zijn hart verloor aan de mooie omgeving. Werther werd in Waregem geboren.Het was geen geheim dat Werther al enkele jaren sukkelde met zijn gezondheid. Door suikerziekte verloor hij zijn voet en daarmee ook zijn mobiliteit. Hij leed ook aan de ziekte van Alzheimer. Iets waar hij het volgens de familie heel lastig mee had."Papa heeft een onmogelijke strijd gestreden. We zijn blij dat papa hier in Kwaremont zijn plekje gevonden had om eeuwig te rusten. We zijn dan ook het rusthuis en al het personeel ontzettend dankbaar voor hun inzet om zijn laatste maanden zo comfortabel mogelijk te maken", aldus dochter Femke Vander Sarren.Werther Vander Sarren raakte in 1979 wereldberoemd in Vlaanderen dankzij zijn rol als de champetter in 'De Paradijsvogels'. Vooral zijn onsterfelijke zin 'Ik vertegenwoordig hier het wettelijk gezag, en daar wordt niet mee gelachen' blijft heel wat Vlamingen bij. In 1982 speelde hij een rol in de BRT-jeugdreeks 'Het Veenmysterie', maar hij heeft ook een pak gastrollen op zijn palmares. Zo was Werther Vander Sarren te zien in onder andere 'FC De Kampioenen', 'De Kolderbrigade', 'Zone Stad', 'Spoed' en 'Familie'. Ook het VTM-feuilleton 'Zomerrust', dat van 1993 tot 1994 liep, leverde hem flink wat populariteit op. Als Lou Van Genechten ofte 'Louke Petouke' vertolkte Werther Vander Sarren de hoofdrol. Samen met Goedele Liekens en Urbanus vormde hij dan weer de kern van 'Wie ben ik?' op VTM.Er wordt bij Rouwcentrum Dhondt in Oudenaarde een rouwregister geopend voor Werther Vander Sarren. De uitvaartplechtigheid vindt in intieme kring plaats.