Turnkring Atlas in Tielt viert zestigste verjaardag met teamgala

Redactie KW

Turnkring Atlas viert in 2016 haar zestigste verjaardag en pakt voor die gelegenheid uit met een wervelende gym-show.

Op zaterdag 23 en zondag 24 april presenteren ex-olympisch gymnaste Aagje Vanwalleghem en radiostem Maite Goossens een groots opgezette show. Alle nummers die de gymnasten brengen, zijn opgebouwd rond een filmthema. Op filmmuziek zetten alle 285 leden van Atlas hun beste beentje voor. Elk olympisch toestel komt hierbij aan bod. Trainsters Margot Baekelandt, Tineke Desmet en Lieselot Gelaude zijn ondertussen ettelijke maanden met hun atleten in de weer om de oefeningen aan te leren. Hoofdcoördinator Margot Baekelandt: “Ik durf zeggen dat we een quasi professioneel geheel willen brengen. Groots opgezet, compleet met licht- en klankelementen.”

Het teamgala in sporthal De Ponte in Tielt is een unieke kans om de turnkring in volle glorie aan het werk te zien. Het is pas de derde keer dat Atlas een dergelijk totaalspektakel op poten zet. “Logistiek en praktisch is dit een enorm werk. Vandaar de intervallen van tien jaar”, legt de hoofdcoördinator uit.

Later dit jaar wordt de verjaardag nog eens extra in de verf gezet met het verschijnen van een boek. Oud-secretaris Marc Degroot voorziet daarin tekst en uitleg bij een pak beeldmateriaal uit de rijke geschiedenis van de vereniging.

Kaarten reserveren kan via gymshow.atlastielt@gmail.com, met vermelding van (familie)naam, aantal personen en de datum van de voorstelling.

(RDV – Foto RDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.