Turkse gemeenschap schenkt voedselpakketten aan minderbedeelden: “Ramadan is niet alleen vasten, maar ook delen”

Vlnr. Sarah Kesteloot, Halil Poyraz, Murat Erdogan, Hatice Aggun en Ann Vanthournout.© (Foto Luc)
Vlnr. Sarah Kesteloot, Halil Poyraz, Murat Erdogan, Hatice Aggun en Ann Vanthournout.© (Foto Luc)
Redactie KW

Meulebeke is een gemeente vol diversiteit geworden, ook als het over levensbeschouwingen gaat. Maar het besef dat er naast verschillen ook heel wat gelijkenissen zijn, zoals de bekommernis en de inzet voor het welzijn van de medeburgers en de bereidheid tot samenwerking, is ook sterk toegenomen.

Op maandag 10 mei werd de Meulebeekse moslimgemeenschap van harte bedankt voor het gulle gebaar dat men stelde. De Ramadan betekent voor de moslims niet alleen een periode van vasten, maar ook van ‘delen’ met anderen.

De voorbije twee jaren zagen de Meulebeekse moslims dat er ook in eigen gemeente heel wat mensen het bijzonder moeilijk hadden om de eindjes aan elkaar te knopen. Om die reden organiseerden ze een voedselinzameling, die geschonken werd aan de sociale dienst van het OCMW.

Veel mensen hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen

Hierdoor had men de zekerheid dat de hulp terecht kwam bij hen die er meest nood aan hadden, ongeacht de overtuiging van de ontvanger. In totaal werden er maar liefst 115 voedselpakketten klaargemaakt ter waarde van ruim 3.000 euro.

“Na onze vastenperiode is het bij ons, moslims, de gewoonte om te delen met de minderbedeelden uit de gemeenschap”, zegt Murat Erdogan, voorzitter van de Turkse gemeenschap.

Boodschap uitdragen

“Wij merken dat er in Meulebeke nog in heel wat gezinnen echte noden zijn en dat veel mensen het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Om die reden zijn we dan verleden jaar voor de eerste maal in Meulebeke van start gegaan met een voedselpakkettenbedeling en deze actie geven we nu graag een vervolg.”

“Op het einde van de Ramadan vieren we feest, dat is een traditie”, neemt Hatice Aygun over. “Door de coronatoestanden werd dit feest in grote mate een halt toegeroepen. Familiaal bijeenkomen is nu nog steeds uit den boze. Toch willen we de boodschap van ‘delen’ blijven uitdragen en zo is deze voedselpakketteninzameling ontstaan. Dit is trouwens geen onbekende voor ons, want in heel wat grootsteden zorgen de Turkse gemeenschappen voor dergelijke acties, die altijd ondersteund worden door de plaatselijke OCMW’s.”

“Een schitterend voorbeeld van gelijke behandeling en echte solidariteit”, aldus schepen van Sociale Zaken Rik Priem. (LB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten