Tunnefeesten keren terug naar het JOC in Izegem

Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Na een verplicht sabbatjaar door de gekende redenen organiseert jeugdhuis De Tunne komend weekend opnieuw zijn Tunnefeesten. Die vinden opnieuw plaats in de vertrouwde omgeving van het JOC. Op het binnenplein verrijst een mooie stelling waar DJ’s het beste van zichzelf kunnen geven en later op de avond gaat het feest binnen verder.

Het jeugdhuis ging begin dit jaar bij een zware brand in de vlammen op, maar de jongeren en vele vrijwilligers konden gelukkig al vlug op een alternatieve locatie terecht. Sinds mei zet het jeugdhuis zijn werking verder vanuit voormalig café L’Abattoir in de Vlietmanstraat. “Onze Tunnefeesten daar organiseren is echter praktisch niet haalbaar. We verwachten heel wat jongeren op wat wellicht de eerste in een rij fuiven van jeugdverenigingen na corona wordt”, zegt voorzitter Jonas Vierstraete. “We willen die residentiële buurt niet extra belasten en keren daarom terug naar onze roots en organiseren De Tunnefeesten aan het JOC. Daar beschikken we niet alleen over een mooi binnenplein, maar ook een grote fuifzaal. Het zal in dat opzicht ook een herdenkingseditie worden voor het jeugdhuis dat op die locatie in de vlammen is verdwenen.”

De Tunnefeesten vinden op vrijdag 17 en zaterdag 18 september plaats en zullen werken met het Covid Safe Ticket. “Het is de meest efficiënte en veilige manier om een feest te organiseren zonder dat we met extra coronamaatregelen te maken krijgen”, zegt Jonas. “Wie langs komt, vragen we de Covid Safe app met op de smartphone en je identiteitskaart te tonen. We beginnen de avond op het binnenplein en vanaf 00.30 uur verhuizen we het feest naar de fuifzaal. Doordat de Tunnefeesten vorig jaar niet konden doorgaan verwachten we dit jaar wel extra veel volk. We zijn voorzien op 650 mensen. Onze headliners op vrijdag zijn Radio Topkaas en Louis XIV. Zaterdag zijn dat drum and base DJ Used en hiphopact Kestified. Verder verwachten we nog Magik, Flavour Drop en Deniero op vrijdag, en Millennial, Antoni en Brash op zaterdag.”

Wie een ticket wil, kan die kopen via www.tunnefeesten.be.” Tickets kosten 6 euro voor vrijdag en 8 euro voor zaterdag. Een combiticket kost 12 euro en drankbonnen 15 euro.

(vadu/foto grf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier