Tunnefeesten in Izegem baden in echte festivalsfeer

© (foto Frank)
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie zijn de bestuursleden en vrijwilligers van Jeugdhuis de Tunne druk in de weer met de laatste voorbereidingen van de Tunnefeesten. Dit tweedaagse minifestival wordt voor de tweede keer georganiseerd in zaal ISO.

Het belooft een aantrekkelijk weekend te worden voor wie houdt van muziek, met of zonder de benen te willen zwieren. Op vrijdag kan je feesten op de beats van verschillende dj’s die hedendaagse muziek draaien. Rekening houdend met de buren zal het feest zich om 1 uur naar binnen verplaatsen, waar er verder gevierd kan worden tot 5 uur. Zaterdag wordt de zaal tot 1 uur overgenomen door Drum and Bass-dj’s. Daarna komen de hedendaagse plaatjes terug tot 4 uur. Op de mainstage buiten kan je dan weer tot 1 uur genieten van optredens van lokale bands. Op het programma staan The Covernators, Bantha en Bucht.

Festivalbeleving

“Dit jaar zetten wij meer in op de festivalbeleving”, vertelt Alexander Soenens. Zo gaan ze aan de slag met een gezellige inkleding en voorziet de organisatie ook een foodstand in samenwerking met Izegemse verenigingen. Bovendien zal er ook een ‘chill zone’ gecreëerd worden, waar bezoekers op het gemak kunnen genieten van het event.

In dergelijke organisatie als die van de Tunnefeesten kruipt natuurlijk veel tijd en energie. “We hopen dit jaar weer op een stevige opkomst, maar konden dat nooit waarmaken zonder onze medewerkers en sponsors,” klinkt het vanuit het bestuur. Het jeugdhuis wordt met raad en daad gesteund door de stad. Daarnaast bestaat het medewerkersteam uit ongeveer 35 personen. Het gaat hier zowel om mensen die ook tijdens het weekend achter de toog van De Tunne staan, als mensen die enkel op grote evenementen een handje komen toesteken.

Herbruikbare bekers

Vanaf 2020 zal het verboden worden om festivalgangers met wegwerpbekers te bedienen. Hoewel het dit jaar dus nog een laatste keer toegestaan zou zijn, besliste het jeugdhuis om deze editie middels een waarborgsysteem herbruikbare bekers te hanteren. “Dit bespaart ons niet enkel een heleboel opkuis, het is ook een grote stap in de richting van een afvalvrij evenement,” zegt Alexander trots. (Gwendolyne Schmetz)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier