Tuningevent palmt centrum van Koekelare in

Voorzitters Kevin en Ian Provoost, Tom Verplancke, Sarah Claeys, Farah Claeys, Norah Claeys, Zarah Claeys, Patrick Van Beveren, Patricia Ruymbeke, Melissa Bogaert, Bjorn Serpieters, Mauro Provoost, Sylvester Schapduyver, Robbe Vonck, Niels Maurice en Rune. © foto Coghe
Redactie KW

Wie van getunede auto’s houdt, zakt op zondag 23 juni maar beter af naar het Sint-Maartensplein. Daar vindt een gratis tuningevent plaats. Dat hebben we allemaal te danken aan Sarah Claeys, die op zondag haar Brugse autoclub naar Koekelare haalt. Verwacht je aan oldtimers, getunede wagens en prijsuitreikingen.

De wereld van de auto’s wordt naar Koekelare gehaald via het auto- en bike-evenement van Sarah Claeys (32). De geboren Koekelaarse brengt dankzij Tom Verplancke (36) haar Brugse autoclub United Projects naar de gemeente waar ze opgroeide. Hun grootste hobby? Het oplappen van auto’s, beter bekend als tunen. Het is het verhaal van een autoclub met leden die elkaar helpen, want anders zou ‘tunen’ haast onbetaalbaar zijn. Hun eigen twee auto’s zijn, op het event dat op zondag 23 juni op het Sint-Maartensplein plaatsvindt, niet te zien. Er wordt namelijk nog volop aan bijgeschaafd.

neonverlichting

Wie ook maar een beetje van snelle bolides houdt, of al eens Need for Speed heeft gespeeld, of fan is van filmreeks The Fast and the Furious, kan zijn hartje ophalen in Koekelare. “Mijn droom komt uit”, meent Sarah. “Het vergde heel wat organisatorisch werk. Ik ben nogal iemand die een gedacht wil uitvoeren, als ik er een heb.” De bedoeling is dat voorbijgangers of geïnteresseerden de auto’s de hele zondag kunnen bekijken, van 10 uur tot 18 uur. Volledig gratis. Van oldtimers zoals kevertjes tot getunede wagens met neonverlichting. De eigenaars van de auto’s maken allemaal kans op een van de 55 prijzen. Na een slopend jaar kijkt Sarah uit naar het evenement.

“Ondertussen heb ik er een jaar op zitten van organiseren. Zo brachten we de politie en brandweer op de hoogte en zetten we op zondag 23 juni de Markt en het Concertplein volledig af.”

Kinderen keuren auto’s

Sarah is via haar vriend Tom in de tuningwereld gerold. “Een van zijn beste vrienden was voorzitter van de tuningclub United Projects. Toen ik hem leerde kennen, kreeg ik ook de smaak te pakken. Ik leerde al snel dat een auto nooit af is. Maar je maakt een auto zo duur als je zelf wilt. Gelukkig staan de leden van de club wel altijd paraat met raad”, zegt Sarah. “Onze kinderen zijn trouwens ook fan. Farah (7), Norah (5) en Zarah (7 maanden) hebben telegeleide auto’s, die ze ook kunnen pimpen. Kinderen maken kans op de prijs voor minituners. Daarbovenop geven ze samen met andere kinderen ook prijzen weg aan enkele auto’s, al hebben ze duidelijk een zeer verschillende smaak. In vergelijking met volwassenen vallen ze vooral voor neonlichten”, lacht Sarah.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier