Tulpenplukactie nu al groot succes in Poperinge

In het weekend van 20 en 21 maart kunnen inwoners van Poperinge en deelgemeenten tulpen plukken op de Grote Markt.© lbw
In het weekend van 20 en 21 maart kunnen inwoners van Poperinge en deelgemeenten tulpen plukken op de Grote Markt.© lbw
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Rotary Poperinge en stad Poperinge geven in het weekend van 20 en 21 maart een kleurrijk startschot van de lente met een tulpenplukactie. Die actie blijkt nu al een groot succes te zijn. Na anderhalve week reserveerden maar liefst 1.000 Poperingenaars hun tulpen.

Inwoners van Groot-Poperinge kunnen op 20 en 21 maart zelf een bloementuil komen samenstellen. Rotary Poperinge en Stad Poperinge slaan de handen in elkaar voor deze actie. “Na anderhalve week hebben al 1.000 Poperingenaars hun tijdslot en boeket van 15 tulpen gereserveerd. We hadden eigenlijk wel ingeschat dat er mogelijk wel wat interesse zou zijn. Ondertussen al een jaar onderhevig aan beperkende coronamaatregelen, hunkeren mensen naar iets positiefs”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V).

“De datum is in die zin symbolisch, aan het begin van de lente. Hopelijk mogen we ook de lentezon verwelkomen dat weekend. Ook bij de tulpenpluk moeten we uiteraard nog rekening houden met de maatregelen. Zo zijn er maximaal 78 tickets per half uur die ter plaatse in twee lussen verdeeld zullen worden. Het is daarom belangrijk om een ticket en tijdslot te reserveren.

2.500 boeketjes

Voor de symbolische prijs van 1 euro krijg je 15 tulpen. “Er zijn in elk geval tulpen genoeg. In totaal kunnen 2.500 boeketjes van 15 tulpen geplukt worden”, verzekert schepen Desmyter.

Met de opbrengst, samengebracht door sponsoring, steunt Rotary lokale scholen in hun drugsbeleid. “Aan alle tulpen hangt ook nog de bloembol vast. Als alles goed gaat, kun je die nadat ze uitgebloeid zijn in de tuin planten en er ook volgende jaren nog plezier aan hebben. Zo brengen we ineens ook extra kleur in het straatbeeld of in je tuin.”

Inschrijven voor de tulpenplukactie kan op tulpenactie.eventbrite.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier