Tuinwijk in Lauwe krijgt geboortebos en extra parkeerplaatsen

Schepen Patrick Roose op de Tuinwijk waar de vroegere statieschool stond en die nu geboortebos zal worden.©Wilfried Ossieur
Schepen Patrick Roose op de Tuinwijk waar de vroegere statieschool stond en die nu geboortebos zal worden.©Wilfried Ossieur
Redactie KW

Er komt een ‘Wonderbos’ dat ook als geboortebos zal dienen op de Tuinwijk in Lauwe waar het vroegere wijkschooltje van de Statiewijk stond.

“Vorig jaar hebben we het oude schoolgebouw afgebroken en daarna nodigden we alle buurtbewoners uit om coronaproof over participatie na te denken. Er kwamen heel wat ideeën naar voor en al de ideeën hebben in samenspraak met de buren geleid tot het ontwerp de we nu gaan concretiseren”, aldus schepen van Publieke ruimte Patrick Roose.

Eerste bomen dit najaar

“In een wonderwoud laten we de natuur zijn werk doen, zich spontaan ontwikkelen. Het moet een gezellige plaats worden met mogelijkheden om te picknicken en te spelen, want het bos zal uitgerust worden met twee nieuwe picknickbanken en een grote speelboom. Er komt ook een snoephaag, fruitbomen en een wilgentunnel. We hebben ook aan biodiversiteit gedacht en op vraag van de bewoners komt er ook een waterpartij. Dat zal kunnen doordat we een deel van de Knokbeek zullen openleggen. Er wordt ook een parking aangelegd met een 28-tal plaatsen. We leggen een garagestraat aan en dat alles zal omringd worden door veel groen. We denken in het najaar te kunnen beginnen met het planten van de eerste bomen, in totaal zullen dat er 300 worden. In ons Wonderwoud, dat ook een geboortebos wordt, krijgen ouders van kindjes geboren in 2018, 2019 en 2020 de kans een boompje te planten voor hun kindje, dit in samenwerking met Natuurpunt en de Gezinsbond. Op die manier maken we Menen opnieuw een stukje groener”, besluit de schepen.

Het definitieve ontwerp kan je bekijken op: www.menen.be/wonderwoud-tuinwijk-lauwe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.