Tuinjournalist Marc Verachtert mag juichen bij de Beernemse cultuurprijzen

Op de foto hebben we schepen van cultuur Patricia Waerniers, Wonnebronne-voorzitter Serge Piret, Marc Verachtert, Ivan Claeys en burgemeester Jos Sypré. © (foto GS)
Redactie KW

Ivan Claeys, Marc Verachtert en de toneelkring Wonnebronne zijn de winnaars geworden van de Beernemse cultuurprijzen 2019 Woord en Literatuur.

De gerenommeerde tuinjournalist Marc Verachtert won het Beerlanderke. “Het is een hele eer om deze prijs te mogen winnen. Het is ook verwonderlijk dat een tuinjournalist een literaire prijs in ontvangst mag nemen”, weet hij te vertellen. “Ik ben afkomstig uit Hasselt en ben hier een inwijkeling. Bij het grote publiek ben ik niet zo bekend, enkel buiten de gemeente en Tuinhier.”

De toneelkring Wonnebronne werd vereerd met een carrièreprijs. Zij zullen met een tegel vereeuwigd worden. Toneelvereniging Wonnebronne werd in 1979 opgericht door een groep toneelliefhebbers. ‘Ik ben er… en blijf er’, dat was veertig jaar geleden het eerste toneelstuk dat Wonnebronne op de planken bracht in de Beernemse zalen. De naam van het stuk was alleszins treffend gekozen. In 2019 brachten ze nog het stuk Arme Papa.

Voor het senario van het stripverhaal ‘Verdwijning in Landschapspark Bulskampveld’ kreeg Ivan Claeys de publieksprijs. Samen met tekenaar tekenaar Luc De Maeyer creëerden ze het stripverhaal om het domein Lippensgoed-Bulskampveld te promoten bij scholen.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier