Een alerte buur wiens tuin paalt aan die van de eigenaars van het getroffen tuinhuis merkte omstreeks halfzeven de vlammen op en alarmeerde meteen zijn buren en de hulpdiensten. De zoon van het gezin twijfelde geen moment en ging het vuur te lijf met een tuinslang, waardoor hij de vlammen in bedwang kon houden tot de brandweer arriveerde. Overslag naar de woning zelf kon op die manier vermeden worden.

De brandweer kon zich beperken tot wat nablussen en controleren van de brand. Hoe het vuur precies ontstond is niet duidelijk. Niemand raakte gewond.

(ND)

Een alerte buur wiens tuin paalt aan die van de eigenaars van het getroffen tuinhuis merkte omstreeks halfzeven de vlammen op en alarmeerde meteen zijn buren en de hulpdiensten. De zoon van het gezin twijfelde geen moment en ging het vuur te lijf met een tuinslang, waardoor hij de vlammen in bedwang kon houden tot de brandweer arriveerde. Overslag naar de woning zelf kon op die manier vermeden worden. De brandweer kon zich beperken tot wat nablussen en controleren van de brand. Hoe het vuur precies ontstond is niet duidelijk. Niemand raakte gewond. (ND)