Tuinhuis en bijenhal voor Zwankendamme

Er is nu een tuinhuis voor iedereen die de volkstuin gebruikt.© Davy Coghe
Er is nu een tuinhuis voor iedereen die de volkstuin gebruikt.© Davy Coghe
Redactie KW

Sinds 2016 zijn de volkstuintjes in gebruik in Zwankendamme. Veertien gezinnen met groene vingers maken er gebruik van en kweken er hun groenten en fruit. De stad investeerde nu in een tuinhuis waar de gebruikers hun materiaal kunnen achterlaten zodat ze niet telkens na elke beurt al hun materiaal moeten meenemen.

De regen van het tuinhuis wordt nu opgevangen in een regenwaterput van 10.000 liter. Hierdoor hebben ze zeker genoeg water om tijdens de warme zomermaanden groenten en fruit te kunnen besproeien. Er werd ook een picknickbank voorzien waar de gebruikers kunnen genieten van een drankje tussen het werk door. Na de coronacrisis zal er ook tijd zijn voor een babbeltje met de anderen.

Ook bijenhal

Er werd ook gekozen voor de realisatie van een bijenhal. Als de bijenvriendelijkste gemeente wou Brugge daar de nodige aandacht aan besteden. In Groot-Brugge werden er de voorbije jaren meerdere bijenhotels en bijenhallen gerealiseerd. De Brugse schepenen Van Volcem en Goderis mochten vrijdagnamiddag het tuinhuis officieel in gebruik nemen. Ze zijn trots met het resultaat voor de Zwankendammenaars. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier