Tuinhier Ichtegem start met mooi gevuld nieuw werkjaar

Georges Stael is al vele jaren lid van Tuinhier. © (foto Coghe)
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie trapte het verjongde bestuur van Tuinhier Ichtegem het nieuwe werkjaar af. De ruim 170 actieve leden kunnen uitkijken naar een rijkgevuld jaarprogramma.

Onlangs nodigde het verjongde bestuur van Tuinhier Ichtegem haar talrijke leden uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het was meteen ook de gelegenheid om het jaarprogramma voor 2020 door te nemen.

Tuinhier Ichtegem telt ongeveer 170 leden die zeer actief zijn“, weet Georges Stael (79) uit de ‘s Gravendriesschelaan in Eernegem. “Ik heb groene vingers en een passie voor tuinieren. Ik ben dan ook al vele jaren lid van Tuinhier. Eerst was ik lid van de afdeling in Eernegem en toen die verdween, trok ik naar de afdeling in Ichtegem. Tot enkele jaren geleden was ik er zelfs bestuurslid. Maar gelukkig kwam er verjonging. Sinds drie jaar is Kati Deschoenmaker onze enthousiaste voorzitter.”

“Inmiddels zit ik niet meer in het bestuur, maar achter de schermen sta ik altijd klaar om het nieuwe bestuur met raad en daad bij te staan. Zo vroegen ze mijn mening bij het opstellen van het jaarprogramma, dat in de eerste plaats bestaat uit een achttal voordrachten. Daarvoor nodigen we specialisten uit verschillende vakgebieden uit.”

Levendige vereniging

“Bij voordrachten kunnen we telkens rekenen op een publiek van ongeveer 70 leden. Daarmee kan je stellen dat we een levendige vereniging zijn. Het bestuur luistert dan ook goed naar de leden. Tegenwoordig merken we bijvoorbeeld een toegenomen interesse voor biologisch tuinieren. Daar spelen we uiteraard op in door het aanbod aan voordrachten aan te passen.”

Het hoogtepunt van het jaarprogramma is ongetwijfeld de tuinreis. Vorig jaar was die al na een kwartier uitverkocht! Daarnaast kunnen onze leden genieten van tal van voordelen, hetzij door onze groepsaankopen, hetzij door de kortingen die ze krijgen voor bezoeken of aankopen bij bepaalde tuincentra.”

“Ik kan tuinieren voor iedereen aanraden. Zeker als je gepensioneerd bent, is het de beste fitness die er is.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier