Tuinhier Heule plant Tinekesdahlia’s

Adrien Bekaert, Daniel Hostens, Gino Bohez en Danny Maes (v.l.n.r.) planten Tinekesdahlia's. © KDS
Redactie KW

Na jaarlijkse traditie gaat Tuinhier afdeling Heule op stap om Heulse ronde punten te versieren met Tinekesdahlia’s.

De Tinekesdahlia is de zus van de Tinekesroos. De rood-gele bloemcreatie van een kweker uit Laarne kreeg in 1998 de naam ‘Tineke van Heule’. Door een pijnlijke vergissing werden deze dahlia’s eerst als onkruid beschouwd en verdwenen ze tijdens het gras maaien op een rond punt. Het was geen vervroegde ‘stoot van Heule’, verwijzend naar de ‘stoten’ als ludiek onderdeel van de Tinekesfeesten. “Dit overkomt ons geen tweemaal”, zegt Daniël Hostens van Tuinhier. “We plaatsen rond elk aangelegd Tinekesdahlia’s-perk een draad.”

Tuinhier Heule zet hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Dit jaar deden ze dat op de rotondes aan de Grysperre, in de Kransvijver en de Izegemsestraat, en ook in de vernieuwde kerkomgeving.

Tuinhier Heule organiseert jaarlijks acht voordrachten en een hofprijskamp met aandacht voor milieuvriendelijke elementen. Daarnaast houdt Tuinhier Heule vier thematische workshops bloemschikken. Ieder jaar gaan ze op zomeruitstap ‘we reizen om te leren’. Tuinhier Heule is betrokken bij “Vergroen en Bebloem”-Heule-Kortrijk.

Meer info: daniel.hostens@gmail.com. (CH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.