Tuin woon-zorgcentrum Ter Potterie opengesteld voor buurtbewoners

Vooraan schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem en achteraan David Calant van de dienst Openbaar Domein, directeur Fernand Mus van het woon-zorgcentrum, burgemeester Dirk De fauw en schepen van Sociale Zaken Pablo Annys.© PDV
Vooraan schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem en achteraan David Calant van de dienst Openbaar Domein, directeur Fernand Mus van het woon-zorgcentrum, burgemeester Dirk De fauw en schepen van Sociale Zaken Pablo Annys.© PDV
Piet De Ville

De Brugse binnenstad heeft er een buurtpark bij. De fraaie tuin van woon-zorgcentrum Ter Potterie wordt voortaan elke dag opengesteld voor de buurtbewoners. “Er komen ook twintig groene stoelen, vier picknickbanken en een ruime bibliotheekkast”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD).

Bewoners van de Peterseliestraat en omgeving hebben er een plekje bij om rustig te verpozen en van de natuur te genieten. Het woon-zorgcentrum Ter Potterie, onderdeel van de zorgvereniging Mintus, stelt namelijk de mooie ruime tuin open.

Bibliotheekkast

Die kan voortaan dus niet enkel gebruikt worden door bewoners en medewerkers van het woon-zorgcentrum maar ook door alle Bruggelingen. “De bewoners van Ter Potterie krijgen zo de kans om op een meer spontane manier in aanraking te komen met de buurtbewoners en vice versa”, stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) wijst erop dat het idee aanvankelijk werd geopperd door enkele medewerkers van het woon-zorgcentrum. “Gezien het woon-zorgcentrum zijn park wil openstellen voor de buurt plaatsten we hier graag twintig groene stoelen, vier picknickbanken en een ruime bibliotheekkast”, aldus schepen Van Volcem.

Aangepaste picknicktafels

“De aangepaste picknicktafels laten ook rolstoelgebruikers toe om aan te schuiven en in de buitenlucht te vertoeven”, vult schepen van Sociale Zaken en Mintus-voorzitter Pablo Annys (Vooruit) aan. “Zo maken we laagdrempelige contacten tussen onze bewoners en bezoekers mogelijk.”

Als onderdeel van het ‘ontmoetingsverhaal’ werden in Brugge al 325 picknickbanken uitgezet en vier aangepaste picknicktafels voorzien. Er werden ook al 520 groene stoelen, met daarin het logo van de stad gegraveerd, uitgezet. Het nieuwe buurtpark is toegankelijk via Peterseliestraat 21 en is elke dag toegankelijk tussen 6 uur en 23 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.