Tuin van Adem en Eten wint publieksprijs Matexi Award

Deze mensen waren er reeds van bij de start in 2020 bij. © (Foto GVH)
Redactie KW

Dinsdagavond werd in Brussel de Matexi-Award uitgereikt. De Tuin van Adem en Eten won er de publieksprijs.

De tuin van Adem en Eten in Sint-Denijs was genomineerd voor de Matexi Award. 120 dossiers werden ingediend waarvan er 20 de finale haalden. Tien voor de categorie lokale besturen en tien voor de categorie plaatselijke groepen en buurtbewoners.

De Matexi Award bekroont succesvolle en beloftevolle projecten op wijk- en buurtniveau zowel in Vlaanderen als in Brussel en Wallonië. Alle projecten zetten in op meer verbondenheid tussen buurtbewoners en op een betere, groenere, leef- en woonomgeving.

De tuin van Adem en Eten is een ambitieus project dat getrokken wordt door twaalf inwoners van Sint-Denijs. Het project wordt ondersteund door ervaren organisaties zoals VZW Velt, Natuurpunt Zwevegem en stadslandschap Leie en Schelde.

Het is feitelijk een voedselbos in opbouw aan de rand van de kern van Sint-Denijs. Het wordt een sociale, educatieve en zeer toegankelijke plek waar in de toekomst ook workshops zullen georganiseerd worden. Er komen in de toekomst uiteraard ook plukdagen en educatieve initiatieven.

Het project van de tuin van Adem en Eten behaalde de publieksprijs in de categorie ‘Lokale besturen’. Burgemeester Marc Doutreluingne en schepen Kristof Vromant mochten de prijs van 1.000 euro ontvangen uit handen van Herman Van Rompuy.

Voorzitter Steffi Desmet zegt blij te zijn met de prijs. “We zullen het geld gebruiken om verder te investeren in ons project. Op zaterdag 27 november en zondag 19 december, houden we opnieuw een plantdag. Een deel van het geld zal gebruikt worden voor plantgoed. Ook moeten we nog wat materiaal kopen. We hebben echt nog veel nodig.”

Volgens Steffi zou het aanplanten dan achter de rug zijn en kan men zich toespitsen op de verdere afwerking. “We zoeken wel nog vaste vrijwilligers. Niet alleen met groene vingers maar ook handige Harry’s. Deze kunnen best eens langskomen op onze plantdagen of eens een kijkje nemen op onze website tuinvanademeneten.be (GVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.