Tuin Sint-Henricus in Rumbeke ook voor de buurtbewoners opengesteld

Binnen het bouwproject van Sint-Henricus is er heel veel aandacht voor groen. (gf)
Binnen het bouwproject van Sint-Henricus is er heel veel aandacht voor groen. (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Momenteel zijn de uitbreidingswerken aan woonzorgcentrum Sint-Henricus volop aan de gang. Tegen de zomer van 2024 zal de tuin ook helemaal heraangelegd zijn. Die zal worden opengesteld voor de bewoners én de buurt.

Er heerst een flinke bedrijvigheid op de site van Sint-Henricus. “Binnenkort worden twee panden in de Sint Petrus- en Paulusstraat gesloopt in functie van een goede circulatieruimte, maar ook met oog op meer groene inkleding op de site Sint-Henricus”, vertelt Bart Wenes, voorzitter van Motena.

“Momenteel wordt fase 1 van het masterplan gebouwd. Deze oostvleugel omvat een nieuwe keuken en centrum voor dagverzorging en een vervangingsnieuwbouw voor 30 bewoners. De oostvleugel wordt in mei 2022 in gebruik genomen. Op dat moment worden de modules voor de tijdelijke keuken weggenomen.”

“Na het bouwverlof in 2022 start de tweede bouwfase waarbij op het gelijkvloers een nieuw cafetaria en restaurant worden gebouwd, alsook drie dagruimten voor bewoners. Ook komt er een tweede verdieping met kamers voor bewoners bovenop de zuidvleugel. Deze werken nemen nog eens twee jaar in beslag van augustus 2022 tot het bouwverlof 2024.”

“Wij verwachten bijgevolg in de zomer van 2024 de heraangelegde tuin van WZC Sint-Henricus volledig te kunnen openstellen voor de bewoners en de buurt. Met het ruime cafétaria en restaurant met aansluitend drie terrassen, één aan de oostzijde, één aan de zuidzijde en één aan de westzijde, zijn we in de mogelijkheid om bezoekers en passanten gastvrij te ontvangen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier