Tuin OC De Vonke eindelijk ontsloten via nieuwe toegang Zeger van Heulestraat

© CHH
Redactie KW

De tuin van OC De Vonke wordt eindelijk onder handen genomen. Hiermee komt een eind aan het lange wachten. Gisteren besliste het stadsbestuur om een nieuwe toegang te realiseren. Het poortgebouw dat vroeger gebruikt werd om het OC te bereiken via de Zeger van Heulestraat is verkocht, waardoor er nood is aan een nieuwe toegangsweg.

Schepen van Gebouwen, Arne Vandendriessche, beloofde twee jaar geleden in zijn nieuwjaar speech een herwaardering van de tuin, een terras en een toegangsweg. De OC-raad van het ontmoetingscentrum is tevreden.”Ik hou mijn belofte”, zegt Arne Vandendriessche, schepen van Gebouwen. “De nieuwe toegang via de Zeger van Heulestraat is noodzakelijk voor de logistieke leveringen aan het OC en van groot belang voor de goede werking van De Vonke. Aan de nieuwe toegang zal er een degelijke en propere poort komen. Het groen en de verharding tussen de straat en het OC wordt ook onder handen genomen, wat een frisse en moderne aanblik zal geven aan De Vonke.”

Minder mobiele mensen kunnen langs deze weg het ontmoetingscentrum betreden. De hoofdtoegang voor het publiek blijft via het Lagaeplein.

Heraanleg tuin

Naast de nieuwe toegangsweg krijgt het ontmoetingscentrum de lang verwachte tuin met terras. Zo kan het OC en de verenigingen activiteiten buiten organiseren. De verkommerde tuin moest dringend worden aangepakt. Kersverse schepen van OC’s en Deelgemeenten, Stephanie Demeyer, vindt De Vonke de cultureel-sociale ontmoetingsplaats in Heule bij uitstek. “Een plek waar talloze initiatieven van deze levendige en ondernemende deelgemeente onderdak vinden”, aldus schepen Stephanie. “Het groen en de tuin zorgen voor een opfrissing en bieden mogelijkheden tot buitenactiviteiten.

Tuin OC De Vonke eindelijk ontsloten via nieuwe toegang Zeger van Heulestraat

Nic Cattebeke, OC-raad De Vonke: “We keken al een tijdje uit naar deze belangrijke aanpassing aan De Vonke. De medewerkers van het OC en de Heulse verenigingen hebben nu een betere toegang tot het OC voor alle logistieke zaken. Met de verfraaiing van de tuin kunnen we buitenevenementen organiseren. We kochten hiervoor zelfs al nieuw tuinmeubilair aan.”

De werken starten halverwege december en zijn vermoedelijk klaar tegen eind januari. “Als het tegen deze de lente is gerealiseerd, zijn we tevreden”, besluit voormalig OC-voorzitter Nic Cattebeke.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier