Tuin & Dier Lataire en Para Ti winnen Bizz Award

© AVH
Arno Van Haverbeke

In OC de Kleine Beer deelde de gemeente Beernem maandagavond de Bizz-Awards uit. De prijs voor onderneming van het jaar was voor Tuin & Dier Lataire. De jonge gasten van Para Ti gingen naar huis met de prijs voor meest innovatieve en duurzame onderneming.

In juni konden 25 ondernemingen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor de Bizz-Awards. Een vakjury selecteerde zes genomineerden, telkens drie per categorie. Nadien kon het publiek via een online stemformulier een favoriet uitkiezen. 1500 mensen brachten een stem uit.

Onderneming van het jaar

Het tuin & diercentrum Lataire mag zich dus een jaar lang ‘Onderneming van het jaar’ noemen. De familiezaak uit het industriepark van Sint-Joris helpt mensen met advies over producten voor tuin, dieren, bakken, bloemen en planten. De andere genomineerden in deze categorie waren bouwonderneming De Baets en De Formatie Marketing en Communicatie.

Innovatieve en duurzame onderneming

Para Ti kaapte de prijs voor innovatieve en duurzame onderneming weg. De winkel werkt samen met lokale boeren en producenten om de meest ambachtelijke producten uit heel Beernem en enkele randgemeenten in één winkel te verzamelen. De verkoop gebeurt via een nieuw concept met een smartphone-app. De klant scant een code met zijn telefoon en de deur gaat open. Sluit de deur gewoon, en je krijgt de afrekening later ook via je smartphone. De andere genomineerden waren Jusré en Atelier Arena.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.