TUI schort vluchten vanuit Oostende vanaf 9 november tijdelijk op

© belga
Redactie KW

Luchtvaartmaatschappij TUI fly schort van 9 november tot en met 17 december al haar vluchten op vanuit de luchthavens van Antwerpen, Oostende en Luik.

De maatschappij wijst erop dat de weken tussen de herfst- en de kerstvakantie elk jaar al de kalmste periode van het jaar vormen. Door de coronacrisis ligt de vraag nog eens een stuk lager.

“Hierdoor heeft TUI fly besloten om haar vluchtoperaties voor deze korte periode te optimaliseren en alles te concentreren op de luchthavens van Zaventem en Charleroi”, stelt de maatschappij.

Opnieuw vanaf kerstvakantie

Reizigers die in de betrokken periode een vlucht of een pakketreis hadden gereserveerd van of naar een van de drie luchthavens, zullen op dezelfde dag kunnen vliegen van of naar Brussel. Ze worden daarover door TUI gecontacteerd.

Woordvoerder Piet Demeyere benadrukt dat de regionale luchthavens een belangrijke pijler blijven voor reisorganisatie TUI. “Het is absoluut niet de bedoeling ze te laten schieten”, zegt hij. TUI fly is vast van plan vanaf de kerstvakantie de vluchten vanop de drie luchthavens te hervatten. TUI fly is de voornaamste passagiersmaatschappij op de luchthavens van Antwerpen en Oostende.

Op de luchthaven van Oostende komt de beslissing hard aan. “Dat is een mokerslag voor ons”, zegt ceo Marcel Buelens. “Wij stonden altijd klaar voor TUI en het is onze best partner, onze enige passagiersmaatschappij ook. Als je beste klant zich genoodzaakt ziet om zo’n beslissing te nemen, valt dat erg zwaar. Wij moeten wel verder onze mensen betalen. Hoe we dat zullen volhouden? Met overbruggingskredieten van ons moederhuis, economische werkloosheid, door uitstel van betaling te vragen aan onze leveranciers en met veel creativiteit. Er zou ook steun van de Vlaamse overheid komen en Europa zou daarmee akkoord gaan, maar wij kregen er nog geen bevestiging van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier