Tudor de labrador vertrokken naar Servië

Redactie KW

Tudor de labrador, intussen veruit de bekendste hond van Brugge en omstreken, is zaterdagavond met het team van Tudor en Friends vertrokken op zijn reis naar Servië om er aandacht te vragen voor het trieste lot van de straathonden. “We hebben een pak medisch materiaal, filmapparatuur en bijna 150 kilogram voeding bij”, zegt Tudors baasje Nicolas Compernolle.

Tudor de labrador kreeg al een pak aandacht sinds hij de voorbije zomer met zonnebril en petje, samen met baasje Nicolas Compernolle, op heel wat festivals verscheen. Nicolas besloot al vlug om de populariteit van zijn hond in te zetten voor de uitbouw van de organisatie Tudor & Friends waarbij hij het welzijn van alle honden wil verhogen. Hij bracht vooral zoveel mogelijk mensen en honden samen op evenementen als de hondenstrandloop in Knokke-Heist, hondenwandelingen bij het domein van Kasteel Tudor en zelfs een heus hondenfestival in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Tudor kijkt nu echter ook naar het buitenland en meer bepaald naar Servië wil hij aandacht wil vragen voor de problematiek van de vele verwaarloosde en mishandelde honden. Bedoeling is om er een bezoek te brengen aan een van de grootste opvangcentra voor verwaarloosde honden ter wereld én er een meeslepende kortfilm te draaien. “Met die film willen we de mensen bewust maken van het probleem en het ultieme doel is om mensen in ons land ertoe te bewegen een hond te adopteren uit de Servische opvangcentra zodat de druk daar kan verlicht worden”, zegt Nicolas Compernolle. “In de film zullen we natuurlijk het probleem in beeld brengen maar het moet ook een positief verhaal worden. Wie een hond adopteert kan die immers een beter leven bezorgen.”

Zaterdagavond omstreeks 18.30 uur zijn Tudor en zijn team dan effectief in Brugge met een grote motorhome vertrokken voor de grote reis naar Servië. Naast Tudor reist natuurlijk ook zijn baasje Nicolas Compernolle mee, samen met diens vriendin Astrid Decorte. Ook Joey Tyaerts van het videoproductiehuis Stokedhouse reist mee, net als zijn vriendin Diana Leal Reis. Joey zal er zich vooral ontfermen over het realiseren van de kortfilm. Zijn vriendin Diana, een waar tekentalent, zal het verhaal van de reis overigens stelselmatig in cartoonvorm op de buitenkant van de mobilhome tekenen. “Naast de filmapparatuur hebben wij ook een pak medisch materiaal voor de honden, zoals ontluizings- en ontsmettingsmiddelen, en bijna 150 kilogram hondenvoeding mee”, vertelt Nicolas Compernolle. “We gaan nu en dan wel eens stoppen om wat te rusten maar het is toch de bedoeling om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Tegen maandagavond zouden we willen arriveren in de Servische stad Nis, waar een groot hondenopvangcentrum gelegen is. Daar zullen we eerst de voeding en het medisch materiaal afleveren.”

Wie de avonturen van Tudor en zijn vrienden op hun reis wil volgen kan dit via de zoeknaam Tudor & Friends op Facebook en op Instagram.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier