Trouwfeest met 30 aanwezigen stilgelegd in Oostende

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende is woensdag een huwelijksfeest met zo’n dertig aanwezigen stilgelegd in een woning. “De bewoners van het huis en het huwelijkspaar zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden”, zo zegt Philip Caestecker, korpschef van de Oostendse politie.

De politie van Oostende kreeg iets voor 16.00 uur melding van muziekoverlast afkomstig uit een woning in de Passchijnstraat. Een buurtbewoner had de politie verwittigd. “Toen onze ploegen ter plaatse kwamen merkten we dat alle rolluiken naar beneden waren”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “Op straat was er inderdaad duidelijk muziek hoorbaar afkomstig uit de woning.”

Na aanbellen wordt de politie in de woning gelaten. “Zo’n dertig personen, kinderen inbegrepen, waren er aan het feesten. Het ging om een huwelijksfeest”, gaat de commissaris verder. “In alle kamers van de woning was er overvloedig eten aanwezig. Op beslissing van de parketmagistraat werd er overgegaan tot het in beslag nemen van twee voertuigen en de geluidsinstallatie.”

Alle bezoekers kregen een boete van 750 euro. De meeste aanwezigen waren van Afghaanse origine. “Er werden allerlei excuses aangehaald. Zo werd gezegd dat het een groot huis was waar voldoende plaats was voor meerdere gasten, maar dat is niet relevant. Het gaat om een flagrante overtreding van de coronaregels.”

Het bruidspaar en de organisatoren van het feest zullen gedagvaard worden en zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechtbank.

(JRO/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.