Trouwe marktklant wint eerste prijs eindejaarsactie zaterdagmarkt

Joost Kerkhove, Marc Vercruysse, Martine Dobbelaere, Dirk Dhont en Jo Neirynck op de zaterdagmarkt voor het plein aan het Pand in het stadscentrum © DJW
Redactie KW

Martine Dobbelaere uit Waregem won de eerste prijs van de eindejaarsactie die de stad samen met de handelaars van de zaterdagmarkt in de maand december organiseerde.

Zij mocht een gloednieuwe fiets mee naar huis nemen en was daar bijzonder tevreden mee. Ook haar man Dirk Dhont vond het heel ok. “Wij willen echt samen veel fietsen. Maar wij hebben maar een enkele fiets in huis. En wij dachten eraan een exemplaar voor mijzelf aan te schaffen. Nu moet het dankzij de actie niet meer. Uiteraard ben ik heel tevreden met die prijs. Die is van harte welkom. En wij zijn heel trouwe marktbezoekers. Vrijwel elke zaterdag van het jaar kopen wij bij onze favoriete kramers“, vertelt Martine bij de uitreiking door schepenen Joost Kerkhove & Jo Neirynck en gemeenteraadslid Marc Vercruysse.

De eindejaarsactie van de zaterdagmarkt wordt al enkele jaren georganiseerd, omdat de handelaars in de laatste maand van het jaar moeten verhuizen naar de parking hoek Olmstraat-Processiemarkt. Zij maken plaats voor de ijspiste die er vanaf begin december tot eind eerste week januari staat. Om toch de tijdelijk verhuisde zaterdagmarkt attractief te maken, organiseert Waregem telkens een actie waarbij de klanten bij aankopen op de markt een stempelkaart moeten invullen. Eens helemaal vol kunnen zij die deponeren in een urn. Na afloop worden de winnaars getrokken.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier