Trouwe klanten van legendarisch café in Roeselare brengen hulde met tattoo

Met trots dragen ze het logo op de kuit. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vier klanten van café Piet Gein in Roeselare hebben het logo van het café als tattoo op hun lijf laten zetten.

Uitbater Ronny Dekock tapt op 17 april zijn allerlaatste pint in zijn geliefde zaak in de Vlamingstraat. Hij stampte 39 jaar geleden het café uit de grond en bouwde het uit tot een bekend muziekcafé in het centrum van de stad. Piet Gein krijgt vooral rockliefhebbers over de vloer. Binnenkort geeft Ronny Dekock de fakkel door aan Danny Naert, die ook al jarenlang klant is in het café.

Enkele vaste klanten willen op een originele manier afscheid nemen van hun cafébaas. “Met onze vriendengroep komen we hier al jaren, van toen we nog op de schoolbanken zaten. Het leek ons een mooi eerbetoon aan Ronny om een tatoeage van het logo van het café te laten zetten”, zegt Arne Delva die net als Brecht Breemersch en Frank Verschoore sinds kort het logo op zijn kuit draagt.

Grote groep

Een andere vriend heeft een kleinere versie van het logo tussen zijn tenen staan. “Aanvankelijk waren we met een grote groep vrienden die een tatoeage zou zetten. Vier van hen moeten nog naar de tattooshop, anderen beslisten uiteindelijk om het toch niet te doen.”

Alle klanten die het logo lieten tatoeëren, hebben ook nog andere tattoos. “Dat maakte het toch ook wel gemakkelijker om dit te doen”, geeft Arne toe.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.