De producers van de nieuwe familiefilm De Familie Claus kozen onder meer Brugge uit als een van de locaties. Meer bepaald het stemmige Walplein. De familie Claus komt er na een lange reis terug thuis. In de scène zien we de familie het plein oprijden in een grote, al wat oudere Volvo.

Opnames voor een kerstfilm op een zomerse avond bij temperaturen een eind boven de twintig graden Celcius. Dat verg natuurlijk de nodige aanpassingen. Er werd poedersneeuw gespoten, er werden kerstbomen uitgezet en de kerstverlichting werd opgehangen. Het moet voor de acteurs en de figuranten in dikke jassen en truien wel bijzonder warm geweest zijn.

"We zouden deze film aanvankelijk veel vroeger in het jaar opnemen maar het coronavirus gooide ook voor ons roet in het eten", zegt Lucas Verstaen van productiefirma Day One MPM. "Daardoor zijn we nu wel verplicht van op te nemen bij zo'n zomerse temperaturen. De film moet in november in de zalen te zien zijn..."

De film vertelt het verhaal van Jules Claus die ontdekt dat zijn opa de enige echte kerstman blijkt te zijn. Vlaamse filmlegende Jan Decleir neemt de rol van opa Noël Claus op zich. Mo Bakker speelt zijn kleinzoon Jules en daarnaast vinden we ook nog Stefaan Degand, Eva Van Der Gucht, Josje Huisman en Janne Desmet in de sterke cast. 'Familie Claus' is de eerste film van productiehuis Dingie, opgericht door Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre. Er wordt ook opgenomen op de museale site van het Arentshof met daarbij het feeërieke Bonifaciusbrugje en in de Vlamingstraat. (PDV)

Brugge onder de sneeuw, terwijl het tropisch warm is... Alles voor de magie van de film., GF
Brugge onder de sneeuw, terwijl het tropisch warm is... Alles voor de magie van de film. © GF
Warm ingeduffelde acteurs..., GF
Warm ingeduffelde acteurs... © GF
Een stemmig sneeuwtafereel op het Walplein, met vuurkorf en sneeuw., GF
Een stemmig sneeuwtafereel op het Walplein, met vuurkorf en sneeuw. © GF
De producers van de nieuwe familiefilm De Familie Claus kozen onder meer Brugge uit als een van de locaties. Meer bepaald het stemmige Walplein. De familie Claus komt er na een lange reis terug thuis. In de scène zien we de familie het plein oprijden in een grote, al wat oudere Volvo.Opnames voor een kerstfilm op een zomerse avond bij temperaturen een eind boven de twintig graden Celcius. Dat verg natuurlijk de nodige aanpassingen. Er werd poedersneeuw gespoten, er werden kerstbomen uitgezet en de kerstverlichting werd opgehangen. Het moet voor de acteurs en de figuranten in dikke jassen en truien wel bijzonder warm geweest zijn. "We zouden deze film aanvankelijk veel vroeger in het jaar opnemen maar het coronavirus gooide ook voor ons roet in het eten", zegt Lucas Verstaen van productiefirma Day One MPM. "Daardoor zijn we nu wel verplicht van op te nemen bij zo'n zomerse temperaturen. De film moet in november in de zalen te zien zijn..."De film vertelt het verhaal van Jules Claus die ontdekt dat zijn opa de enige echte kerstman blijkt te zijn. Vlaamse filmlegende Jan Decleir neemt de rol van opa Noël Claus op zich. Mo Bakker speelt zijn kleinzoon Jules en daarnaast vinden we ook nog Stefaan Degand, Eva Van Der Gucht, Josje Huisman en Janne Desmet in de sterke cast. 'Familie Claus' is de eerste film van productiehuis Dingie, opgericht door Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre. Er wordt ook opgenomen op de museale site van het Arentshof met daarbij het feeërieke Bonifaciusbrugje en in de Vlamingstraat. (PDV)