Troostplek helpt verlies te verwerken

Een delegatie van Ferm met Nadine Dejonckheere, Nicole Deraed en Sam Maes, burgemeester Derudder en schepen Jonas Van D'Huynslager. © CLY
Redactie KW

De gemeente Oostrozebeke heeft zich geschaard achter de actie ‘Plant Troost’ van Ferm Nationaal en het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke.

Sam Maes, preventiemedewerker van Ferm, licht toe. “Het is de bedoeling om op verschillende plaatsen in verschillende gemeenten dergelijke locatie in te richten. Sinds corona in ons leven is geslopen, is het leven zoals wij het gewoon waren ontwricht.”

“Sommigen moesten afscheid nemen van een geliefd persoon en konden dat niet altijd doen op de gewone manier. Met Plant Troost wordt de kans gegeven om samen troost te vinden en te bieden. De gemeente Oostrozebeke stapt mee in het verhaal om samen verlies te verwerken en verbondenheid, vertrouwen en hoop te bieden.”

In samenwerking met Ferm werd een troostplek ingericht op een intieme besloten plek in de Groene Long aan de achterkant van de viswinkel. Naast een Troostbord werden ook bloembollen geplant en een troostpaneel geplaatst met een gedicht. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten