Troostende woorden van rouwstoet gebundeld in tentoonstelling

Schepenen Griet Vanryckegem en Angelique Declercq openden de tentoonstelling. © WO
Redactie KW

Een selectie van de rouwbrieven tijdens de coronarouwstoet van afgelopen zaterdag vindt haar weg in een expo in cc De Steiger in Menen.

Zaterdag trokken twee paarden en een koets door de straten van de stad tijdens een ingetogen rouwstoet. De inwoners konden woorden van troost, een gedicht schrijven en in de koets deponeren. Aan het eind van de rit lagen er een groot aantal brieven, kaartjes en tekeningen in de koets.

Sommige brieven worden in de tentoonstellingszaal van cultuurcentrum De Steiger tentoongesteld. “Het gaat om de woorden, brieven en tekeningen die de Menenaars naar andere Menenaars konden schrijven. Wie de troostende woorden van de andere Menenaars graag ontvangt of leest, is welkom op de tentoonstelling van woensdag 24 juni tot donderdag 9 juli tussen 14 en 17 uur”, aldus Schepen Angelique Declercq (sp.a).

“Ook het beeld van Cura (Godin van de zorg) van Johan Tahon die zaterdag op de koets stond, het gedicht van Jozef Deleu en een video van de stoet en van de slotceremonie zullen te bezichtigen zijn.”

De tentoonstelling bezoeken kan maar enkel na reservatie op: www.ccdesteiger.be/nl/programma/tentoonstelling/cura.html.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier