Trompewijk hijst de feestvlag in Deerlijk

Het bestuur van de Trompe heeft drie drukke feestdagen in het verschiet. © MVD
Redactie KW

De Trompe, het gehucht in Sint-Lodewijk op de grens met Zwevegem, Heestert en Otegem, beleeft van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus zijn jaarlijkse hoogdagen. De uitschieters zijn de wandeltocht Dwars door de Trompe, de derde Trompequiz en het creatief festival Tromp’Artistiek.

De Trompefeesten zijn aan de 41ste uitgave toe. Al jaren is het een vaste waarde op de Deerlijkse activiteitenkalender. “We blijven de doelstellingen uit de beginperiode trouw”, verduidelijkt voorzitter Luc Bulcaen. “Onze festiviteiten zijn feesten door en voor alle wijkbewoners. Wij gaan voor gezonde leute voor iedereen. En dat concept wordt duidelijk gesmaakt als we zien hoeveel publiek we telkens naar de feesttent weten te lokken… We beschikken over een gemotiveerde bestuursploeg en pakken geregeld met nieuwe activiteiten uit. Luc Kemseke, Ivan Busschaert en Antoon Van Driessche zijn de drie pioniers van het wijkbestuur.”

We gaan voor ‘gezonde leute’ voor iedereen en dat concept wordt duidelijk gesmaakt

De festiviteiten vinden plaats in en om de feesttent die wordt opgetrokken op de hoek van de Verrieststraat en de Otegemse steenweg. De 41ste Trompefeesten starten op vrijdag 16 augustus om 14 uur met een kaarting en spelen met kubbs en clucs. Om 17 uur is er de Trompeparade waarbij een versierde wagen door de wijk trekt. Om 19 uur is het tijd voor het kaas- en vleesbuffet. De deelname bedraagt 10 euro. “Gezelligheid en ambiance zijn op vrijdag troef en groeien naar een hoogtepunt rond het kampvuur,” gaat Luc Bulcaen verder. “Om 22 uur staat er een verrassingsoptreden op het programma.”

Trompequiz

Zaterdag 17 augustus vindt de 22ste uitgave van Dwars door de Trompe plaats. “Deze wandeltocht richt zich tot iedereen, van jong tot oud, van de gelegenheidswandelaar tot de geroutineerde stapper. Er zijn vijf afstanden voorzien: 6, 10, 15, 21 en 30 kilometer”, kondigt Luc aan. “De tochten zijn uitgestippeld langs rustige landelijke wegen tussen Leie en Schelde. Onderweg zijn rust- en controleposten voorzien waar de inwendige mens kan versterkt worden. Vrij starten kan tussen 7 en 15 uur.”

“We rekenen op de medewerking van de weergoden zodat we weer honderden wandelaars mogen verwelkomen. De prijsuitreiking van de wandeltocht begint om 16 uur. Een uur daarvoor is er voor de jongste generatie aan haar trekken met een kleur- en tekenwedstrijd en ballonblazen. Om 20 uur is er de Trompequiz. Dit initiatief is aan de derde uitgave toe, goed voor een avondje vol ‘hersenbreeksels’ voor teams van vier personen. Met 54 ploegen vorig jaar hopen we ook dit jaar op een leuke en gevarieerde quiz met veel deelnemers. De winnaars gaan met een prijs met een waarde van 80 euro naar huis. Sowieso proberen we iedere deelnemer een deftige prijs aan te bieden: wijn, bier, boeken, bons…”

Tromp’Artistiek

Zondag 18 augustus om 10.30 uur is er een eucharistieviering. Daarna is het aperitieftijd. De barbecue komt eraan omstreeks 12.30 uur. De deelname met Trompeaperitief of drankje naar keuze inbegrepen, bedraagt 15 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 10 euro. De vijfde editie van Tromp’Artistiek begint om 13.30 uur.

Tromp’Artistiek staat synoniem voor theater op de wei. “We hebben opnieuw een namiddagvullend programma”, gaan de initiatiefnemers verder. “We mikken op animatie en een snuifje artistiek. Er is van alles te beleven: diverse springkastelen, schmink, bollo smito, kinderrommelmarkt… Vanaf 16.30 uur is er worstenverkoop en is er muzikale ambiance op de weide. Bij goed weer worden om 18.30 uur enkele warmeluchtballonnen opgelaten. Afsluiten doen we met een gezellig samenzijn met deejay Pris. (Rik Devos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier