Jo Naert postte het filmpje op Facebook met het verzoek aan zijn collega's van de harmonie Sint-Cecilia om elke avond om 20 uur mee te doen. "Op dag vier waren we al met een 30-tal muzikanten die elk met hun instrument en aan hun huis meespeelden", vertelt Jo enthousiast. Een huisgenoot filmt en stuurt de opnames door naar Christophe Vandenbussche van Video Factory, die er een compilatie van maakt en die op Facebook plaatst. We kregen direct steun van Vlamo West-Vlaanderen. Die organisatie die de instrumentale amateurmuziek ondersteunt en promoot heeft de partituur van 'We zullen doorgaan' online gezet. Maandagavond speelden ze 'You never walk alone'.

Gunther Neefs

Ondertussen zorgt Carla Pattyn, dirigente van mini-Jorum en Jorum, voor de online partituren voor elk instrument afzonderlijk. "Een eerste nummer in die reeks was 'Ik hou van u' dat we zondagavond hebben gespeeld. In die compilatie was ook de inbreng van zanger Gunther Neefs verwerkt, de gastvedette van het themaconcert op vrijdag 8 mei."

"We zullen hiermee verdergaan tot de coronacrisis voorbij is. Dat is onze steun aan allen die ons door deze moeilijke tijden loodsen", besluit Jo Naert met de glimlach. (AD)

Jo Naert postte het filmpje op Facebook met het verzoek aan zijn collega's van de harmonie Sint-Cecilia om elke avond om 20 uur mee te doen. "Op dag vier waren we al met een 30-tal muzikanten die elk met hun instrument en aan hun huis meespeelden", vertelt Jo enthousiast. Een huisgenoot filmt en stuurt de opnames door naar Christophe Vandenbussche van Video Factory, die er een compilatie van maakt en die op Facebook plaatst. We kregen direct steun van Vlamo West-Vlaanderen. Die organisatie die de instrumentale amateurmuziek ondersteunt en promoot heeft de partituur van 'We zullen doorgaan' online gezet. Maandagavond speelden ze 'You never walk alone'.Ondertussen zorgt Carla Pattyn, dirigente van mini-Jorum en Jorum, voor de online partituren voor elk instrument afzonderlijk. "Een eerste nummer in die reeks was 'Ik hou van u' dat we zondagavond hebben gespeeld. In die compilatie was ook de inbreng van zanger Gunther Neefs verwerkt, de gastvedette van het themaconcert op vrijdag 8 mei.""We zullen hiermee verdergaan tot de coronacrisis voorbij is. Dat is onze steun aan allen die ons door deze moeilijke tijden loodsen", besluit Jo Naert met de glimlach. (AD)