Tristan Vandecasteele en Louis Tytgat actief bij U12 A Basket Desselgem

Tristan Vandecasteele en Louis Tytgat. © (foto ELD)
Redactie KW

Tristan Vandecasteele en Louis Tytgat spelen dit seizoen bij de U12 A van Basket Desselgem. De twee zijn ondertussen dikke vriendjes geworden.

Desselgemnaar Louis Tytgat is reeds vijf jaar actief bij Basket Desselgem. “Ik begon te basketten door enkele vriendjes uit mijn klas”, aldus de tienjarige Louis, die in het vijfde leerjaar zit van de plaatselijke vrije basisschool. “Ik vond het heel leuk en ben dit tot op heden blijven doen. Dit jaar is Jolien Termote onze coach. Het zijn heel toffe trainingen waar we veel bijleren. Ondertussen heb ik de lay-up al aardig onder de knie. Mijn afstandsschot moet daarentegen veel beter kunnen.”

Favoriete sport

“Ook bij mij is dit een beetje een probleem”, pikt de elfjarige Tristan Vandecasteele uit Harelbeke in. “Ik ben pas dit seizoen begonnen met basketten door mijn neef Wout Decraemer. Daarvoor waagde ik mij al aan voetballen bij OG Stasegem, judo en zwemmen. Die sporten konden me echter niet bekoren. Basketbal lijkt nu wel mijn favoriete sport te worden. Daar zit onze leuke coach voor iets tussen. Jolien is een goeie, maar soms strenge coach. Misschien is dat ook wel nodig.” (lacht). “Dribbelen en lay-up heb ik al goed onder de knie. Vooraleer ik bij mijn huidige ploeg terecht kwam, deed ik de nodige skills op bij de U10. Later zou ik graag profspeler worden. Lukt dit niet, dan is bakker of slager worden een andere optie”, aldus Tristan, die in het zesde leerjaar van de Mariaschool in Harelbeke zit.

Laatste seizoen?

Voor Louis lijkt dit zijn laatste seizoen te worden bij Desselgem. “Na dit seizoen stop ik er waarschijnlijk mee, want ik ben een beetje uitgekeken op deze sport. Ik ga me in ieder geval blijven inzetten tot het einde van het seizoen. Daarna zal ik waarschijnlijk eens proeven van een andere ploegsport. Handbal of volleybal lijken voor mij een goeie optie”, besluit Louis. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier