Tripster is een nieuwe manier om de stad te ontdekken

Zo’n 18 lokale stadsambassadeurs scharen zich achter de Kortrijkse ‘Tripster’-deelname. (foto JVGK) © JVGK
Redactie KW

Samen met Roubaix, Doornik en de Eurometropool lanceert Stad Kortrijk het project ‘Tripster’. Via dit grensoverschrijdend digitale platform zullen Kortrijkse ambassadeurs toeristen op een digitale manier op weg helpen door de stad.

Tripster is een dienst voor toeristisch onthaal, opgezet door de diensten Toerisme van Kortrijk, Doornik, en Roubaix. Via Tripster worden de lokale bewoners echte ambassadeurs van hun stad, doorheen een unieke toeristische beleving met een eigen benadering. Via een chatdienst, zullen Tripsters gratis hun tips en goede ideeën delen om de stad op een andere manier te verkennen.

“Toeristen in Kortrijk en ver daarbuiten zoeken steeds meer authenticiteit wanneer ze een stad bezoeken. Om aan die wens tegemoet te komen, geven de steden Kortrijk, Doornik en Roubaix vanaf 17 november hun toerisme een bijkomende dimensie met hun ‘Tripsters’. Dit is een geselecteerde groep van 18 enthousiaste, lokale stadsambassadeurs die Kortrijk als hun broekzak kennen”, zegt schepen van Economie en Toerisme Wouter Allijns (Team Burgemeester).

Ik heb niet getwijfeld om mij te engageren voor dit initiatief

Op de website tripstar-local. eu staan alle ambassadeurs met een eigen profiel. “Bij elke tripster staan enkele kernwoorden met hun eigen interessesfeer of specialiteit: sport, musea, cultuur, historiek, creatieve plaatsen, leuke adressen, gastronomie, enzovoort”, zegt Tripster Tony Decruyenaere.

Ervaringen delen

Via een chatfunctie op de Tripster-website geven Tripsters gericht antwoord op de persoonlijke toeristische vragen van de bezoeker/toerist. Dit kan in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en met gebruik van vertaaltools. “De Tripster kunnen onder elkaar zien welke vragen ze krijgen en soms antwoordt een collega ons”, gaat Tony verder. “We hebben een oefensessie gehad met dit systeem en dat werkt perfect en ook verrijkend.”

Ook ambassadeur Renate Vandenbulcke is die mening toegedaan. “Vrienden en familie klopten al geregeld bij mij aan om tips te sprokkelen over lekkere restaurants, toffe shops of verborgen plekjes in de stad of erfgoed en architectuur. Als Tripster avant la lettre heb ik dus niet getwijfeld om mij te engageren voor dit initiatief. Nu kan ik mijn ervaringen delen met een nog breder publiek én met collega-ambassadeurs. Ik wil Kortrijk laten zien als een moderne en trendy stad die ook veel respect toont voor haar geschiedenis.” (Peter Van Herzeele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.