Trio studenten zet eigen Ikarus-bier in de markt

Jon Huyghe (links), Jonas Delva (midden) en Bram Verstraete willen hun Ikarus nu telkens meer bekendheid geven. (Foto AV)
Redactie KW

Jonas Delva (23), Jon Huyghe (23) en Bram Verstraete (22), drie studenten bio-ingenieur, hebben al een tijd een eigen bier uitgebracht. Nu willen ze hun Ikarus echt in de markt gaan zetten.

Wevelgemnaar Jonas, Jon uit Lendelede en Bram uit Gullegem zijn bierliefhebbers. Ze begonnen al in oktober 2013 met de ontwikkeling van een eigen biertje. Dat probeerden ze eerst uit bij vrienden en kennissen. Ze schaafden het bij tot het huidige product. In de zomer van 2015 lanceerden ze hun vennootschap brouwerij De Landing. In het weekend voeren ze nu promotie voor Ikarus via speciaalzaken en drankencentrales in de wijde omgeving van Kortrijk.

“Wij beschouwen onze Ikarus nog altijd als een uit de hand gelopen hobby, maar hebben toch beslist het bier te commercialiseren”, zegt Bram. “Er zijn te veel mensen die het al proefden hebben en er voor gevallen zijn.”

“Wij brouwen ons bier wel degelijk zelf maar lieten het tot voor kort produceren door brouwerij Eutropius”, gaat Jon verder. “Ondertussen gingen wij in zee met Deca Services in Woesten, waar onder meer ook De Struise Brouwers hun biergamma produceren. Geld voor een complete eigen brouwinstallatie hebben wij nu niet.”

Eigen glas

De Ikarus is voor veel liefhebbers en zeker voor fans van bruin bier een zeer lekker biertje. Het hoort met zijn alcoholpercentage van 10 procent zonder twijfel tot de zwaardere bieren en kreeg door het gebruik van vijf soorten mout, drie verschillende hopsoorten en drie soorten kruiden een zeer aangename smaak die zowel vrouwen als mannen bekoort. “Het is een specialleke dat bij een steeds ruimer publiek ingang begint te vinden”, zegt Jon. De Ikarus wordt verkocht in 33 cl-flessen en heeft een eigen glas. Kostprijs ligt rond 2 euro.

Info : www.brouwerijdelanding.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.