Trio stampt EK-dorp en zomerbar uit de grond op de Koelenberg in Geluwe

We herkennen v.l.n.r. Gaëtan De Korte, David Van Den Bossche en Rudi Dejonghe samen met de eigenaars van het perceel, Christophe Debeuf en 'Joske' Durnez bij de plek waar het EK-dorp en de zomerbar komen. (EDB-foto MV)
Redactie KW

Op de Koelenberg langs de drukke Ieperstraat (N8) worden van 12 juni tot en met 12 juli een EK-dorp en zomerbar uit de grond gestampt. “Voetbal gekoppeld aan een zomerbar is een unicum in de streek”, klinkt het bij de organisatoren Gaëtan De Korte, David Van Den Bossche en Rudi Dejonghe. “We voorzien ook optredens en dj’s. We mikken op alle leeftijden en voorzien kinderanimatie. De toegang zal gratis zijn.”

“In de namiddag zullen we ook pannenkoeken, wafels en een ijsje serveren. De kinderen zullen zich ook kunnen laten grimeren. Er komt een frituur en we voorzien ook een tent.”

Rudi Dejonghe (Wervik) groeide op in Nieuwpoort en woonde een tijdlang in Ieper. Hij is zanger en dj bij Alex, Rudi & Ilse.

“Op een bepaalde dag kwamen we voor een verjaardagsfeest optreden bij Joske van ‘t Hobbygaperke, hier vlakbij in de Ieperstraat”, vertelt Rudi Dejonghe. “Toen liep ik al rond met het idee om een EK-dorp en zomerbar uit te baten en trof langs de Ieperstraat op het kruispunt met de Stokstraat en Oude Hondstraat een ideaal perceel aan. Toen ik informeerde wie daarvan de eigenaar was, bleek het om Joske en haar echtgenoot te gaan. Ik kon zo’n evenement niet alleen aan en vond in dj Gaetan uit Wervik en zelfstandig vloerder David Van Den Bossche uit Zonnebeke twee ideale partners. David is een vriend van vroeger.” Ondertussen is er de goedkeuring van het schepencollege van Wervik en ook het akkoord van de VRT om de wedstrijden op een groot scherm uit te zenden.

Verenigingen

“We zijn op zoek naar sponsors en verenigingen uit Geluwe en de regio om te komen helpen met de uitbating”, zegt Rudi. “De zoektocht naar sponsors loopt vlot. Er mogen er nog altijd bij. (lacht) Er zijn diverse formules. Verenigingen die komen helpen, zullen we financieel een duwtje in de rug geven. We zullen de verenigingen nog aanschrijven. Ze mogen ons ook zelf contacteren.”

“We kunnen een groot terrein gebruiken. Spelen de Rode Duivels, dan mikken we op een capaciteit van duizend mensen”, vertelt Gaëtan. “Is er een ‘kalmere’ wedstrijd, dan gaan we niet het hele terrein benutten. Er komt ook een parking op de locatie. Misschien voorzien we voor de bezoekers een shuttle. We zijn er echter nog niet helemaal uit of we dat zullen doen.”

Een goed contact met de buren is ook belangrijk. Heel veel huizen staan er niet. “Ik ben bij iedereen in de buurt gaan aanbellen”, vertelt Rudi. “Er was geen enkele negatieve reactie. Er waren er wel verrast toen ze hoorden over ons idee.”

Hoe langer de Rode Duivels op het EK meedraaien en hoe mooier het weer is, des te beter dat is voor het EK-dorp en de zomerbar. “Dat zijn inderdaad twee belangrijke factoren”, benadrukt Rudi Dejonghe. “We staan voor een grote uitdaging maar we zullen later kunnen zeggen dat we een EK-dorp en zomerbar openden in het jaar dat de Rode Duivels het EK wonnen.(lacht) We hopen hier geschiedenis te schrijven.”

Gratis gadget

Promotie maken ze momenteel via Facebook maar er komen ook flyers. “Wanneer de Rode Duivels spelen, dan krijgen de eerste 500 bezoekers gratis een gadget”, verklapt Rudi. “Wie ons een like geeft op onze Facebookpagina, maakt kans op een volledige officiële outfit van de Rode Duivels.”

Het EK-dorp en de zomerbar zullen elke dag van 14 tot 1 uur open zijn. Vrijdag 12 juni vindt met Italië-Turkije de openingsmatch plaats en wordt een optreden van Alex, Rudi & Ilse voorzien. Daags nadien om 21 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd in de groepsfase.”

Andere matchen van de Rode Duivels in de groepsfase zijn op donderdag 18 juni om 18 uur tegen Denemarken en maandag 22 juni om 21 uur tegen Finland.

Meer info: Facebook/EK-Dorp/Zomerbar Wervik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier