Trio speelt muziek op de stoep bij senioren

Het was Johny Clarysse die maandagmiddag aanbelde ten huize Noël en Erna Verraes in De Klijte.©Eric Flamand EF
Het was Johny Clarysse die maandagmiddag aanbelde ten huize Noël en Erna Verraes in De Klijte.©Eric Flamand EF
Redactie KW

Deze week wordt er muziek op de stoep gespeeld bij 80 senioren in Heuvelland. Johny Clarysse, Ignace Braem en Pieter Lonneville zijn de muzikanten van dienst.

“Nu de dagen donker en koud worden en veel mensen hun familie en vrienden moeten missen door allerlei maatregelen, kwam dienst senioren en Nestor uit Heuvelland op de proppen met dit heel warm initiatief”, zegt schepen Hilde Stragier.

Voorafgaand werd via een inschrijvingsformulier gepeild naar het favoriete muzieknummer van de senioren. “Deze week spelen de muzikanten dit nummertje op de stoep”, legt de schepen uit. “En dat zeker met in achtneming van de nodige voorzorgmaatregelen. Zo hopen we voor deze mensen in Heuvelland toch weer een lichtpuntje te brengen in deze bizarre tijden.”

Nood aan sociaal contact

Schepen Hilde Stragier was alvast tevreden met de grote respons. “Het waren de bewoners zelf of de buur of de familie die een nummer hebben aangevraagd. Dat geeft alvast aan dat de nood aan sociaal contact enorm groot is. Alle activiteiten zoals het seniorenfeest en de koffietafel dienden we eerder te annuleren.”

Het was Johny Clarysse die maandagmiddag aanbelde ten huize Noël en Erna Verraes in De Klijte. Erna had voor haar man onder meer het nummer Mooi, het leven is mooi van Will Tura aangevraagd. De accordeonist, voor de gelegenheid in kerstpak, hield het bij een medley van vlotte meezingers en eindigde met Jingle Bells.

Optredens annuleren

“Niet alle liedjes kunnen vlot gespeeld worden op een accordeon. Maar met bekende meezingers zit de sfeer er ook meteen in.” Noël en Erna bedankten de muzikant alsook de schepen met verse gebakken wafeltjes.

“We waren meteen enthousiast toen we over het initiatief een bericht in de bus kregen.” Voor Johny Clarysse waren de speelminuten alvast zalig. “Door de coronacrisis moest ik zeker 180 optredens annuleren. Ik kon wel een paar keer optreden in de rusthuizen van Wervik en Geluwe en geloof me: dat kan zeker op een veilige manier. Ik ben dan ook verrast over de hulpsint die nu als grote coronaverspreider met de vinger wordt gewezen. Ik heb mijn optredens zeker coronaproof kunnen houden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.