Trio opent ‘mama’s café’ in koffiehuis At Bothino

Sharon Deman links en Kim Vercoutere. © GF
Redactie KW

Op vrijdag 17 april openen vriendinnen Kim Vercoutere, Annelore George en Sharon Deman het allereerste mama’s café in koffiehuis At Bothino. Doel van de maandelijkse samenkomst is vragen van mama’s in spe te beantwoorden in een gezellige sfeer.

Kim Vercoutere en Sharon Deman zijn beroepsmatig vaak bezig met de verzorging van baby’s. Zo is Kim erkend draagconsulente, iemand die mensen leert hoe je een kindje op de buik of rug draagt. Vriendin Sharon is dan weer vroedvrouw.

Het viel de vriendinnen op dat vrouwen nog te vaak bang zijn om contact op te nemen met specialisten als ze vragen hebben over de verzorging van baby’s. Zij wilden dan ook komaf maken met die drempel: “Wij wilden een plekje creëren waar mama’s in een gezellige sfeer de noodzakelijke informatie krijgen over babyverzorging, in een koffiebar bij een lekker gebakje en een tasje thee voelen die mama’s zich veel meer ontspannen.” Annelore, de zaakvoerster van At Bothino was zo enthousiast dat ze ons meteen het koffiehuis aanbood voor de bijeenkomsten.”

Babymassage

Bij elke ontmoeting wordt een ander onderwerp onder handen genomen: “Onze ontmoeting van 17 april wordt een workshop babymassage, mama’s kunnen leren hoe ze het beste hun kindje masseren.” Andere thema’s die besproken worden zijn gezonde voeding en osteopathie, daarbij wordt de werking van de botten en spieren van baby’s besproken.

Voorlopig is het café enkel bedoeld voor mama’s. Toch kregen de vriendinnen al heel wat vragen van papa’s voorgeschoteld. Ze sluiten dan ook niet uit om ooit eens een papa’s café te organiseren.

(RDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.