Trio neemt iconisch café Duc de Brabant over

Matthias Linski, Sandy Derycke, Severine Noppe en Sabine Tibergyn. © LOO
Redactie KW

Severine Noppe, Sandy Derycke en Matthias Linskiworden de nieuwe uitbaters en zaakvoerders van het iconische Duc de Brabant. Matthias en Sandy gaan de Duc openhouden in de week, Severine in het weekend. Zij namen de zaak over van Sabine Tibergyn.

Sabine Tibergyn (50) baatte 28 jaar lang café Duc de Brabant uit. Op 19 september tapt zij echter haar laatste pintjes want ze stopt door gezondheidsproblemen. “Mijn gezondheid gaat voor. Het is met pijn in het hart dat ik stop, maar ik ben gelukkig dat ik goede overnemers heb gevonden. Ze weten waarover ze het hebben, de klanten zullen verwend worden. Op één dag tijd was de overname beslist”, zegt Sabine.

Vanaf 24 september is het de beurt aan die overnemers: Severine Noppe (45), haar man aannemer Sandy Derycke (49) en chef-kok Matthias Linski (26). Severine heeft ervaring in de horeca: zij baatte jarenlang café Den Trimaar uit op Arendswijk. Matthias genoot een opleiding aan Athena 3 Hofsteden. Hij verfijnde die met een stage bij wijlen chef-kok Lieven Defieuw van restaurant Gouden Kroon. “Als student ging ik overal al helpen in de keuken of de bar”, zegt hij. Samen met dochter Michelle Derycke runt het drietal sinds maart brasserie-restaurant Den Trimaar op wijk Eiland. Nu komt er Duc de Brabant bij. Tijdens de week zullen Matthias en Sandy in de Duc staan. In het weekend staan ze in Den Trimaar en zal Severine in de Duc overnemen.

Het drietal is van plan alles in de Duc de Brabant bij het oude te laten en enkel een paar nieuwe accenten te leggen.

Piano

“Een goede zaak moet je niet veranderen. Zo zullen we erop staan dat de Duc elke dag om 9 uur open gaat. De klanten zijn dat gewoon. Ook het assortiment bieren blijft behouden”, zegt Severine. Ook de verenigingen blijven behouden: onder meer biljartclubs, kaarterclubs, Kingclub. “Er hebben al nieuwe clubs toegezegd.” Chef-kok Matthias van zijn kant wil graag ook snacks aanbieden. “Ik denk aan croque-monsieur, pizzabaguette, verse soep. Misschien ook de hamburger Den Trimaar en een tapasplankje. In de namiddag zouden we tearoom houden met verse gebakjes en pannenkoeken of wafels. Ik overweeg het ook om dan live op de piano te spelen.”

Zaaltjes

Het café heeft ook twee zaaltjes, een achteraan het café en een boven. “De benedenzaal kan gebruikt worden voor vergaderingen, babyborrels, verjaardagsfeestjes, rouwmaaltijden, enzovoort”, duidt Severine. “In de zaal boven is er plaats voor darts, een biljart of zelfs tafelvoetbal”, pikt Matthias in. Of twee zaken runnen haalbaar is? “Ja, er zal uiteraard meer werk zijn maar we zijn enthousiast en ook gedreven. We zitten niet graag stil, stil staan is bij ons geen optie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier