Er werd lang naar uitgekeken en de vele berichten over het mogelijk niet niet op tijd klaar zijn van bepaalde installaties dreven de spanning nog omhoog. Maar zondagnamiddag was het dan toch zover. Omstreeks 11 u werd de Triënnale Brugge, met als thema 'the liquid city', op gang geschoten. Op gang 'geplonsd' of gezwommen moeten we misschien zeggen, want na afloop van de toespraak van burgemeester Renaat Landuyt op het ponton bij de kunstinstallatie op de Coupure doken tal van Bruggelingen in het nochtans nog altijd behoorlijk frisse water.

Volgens het scenario zou burgemeester Landuyt aftellen zodat op zijn teken de eerste waterratten in het water konden duiken, maar enkele leden van de Brugse IJsberen hadden dit zo niet begrepen en sprongen naar eigen goeddunken het water in. De verwarring kon de pret niet drukken, want vervolgens kozen nog tal van andere Bruggelingen ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken om te zwemmen op deze uitzonderlijke locatie.

Ook voor de Bruggelingen die het liever droog hielden, was het aangenaam verpozen langs de oever van de Reitjes ter hoogte van de Coupure. Het stadsbestuur bood immers gedurende een klein anderhalf uur gratis Brugse Zot of frisdrankjes aan de aanwezige Bruggelingen aan. Ook de watertaxi's, uitgewerkt samen met Brugse roeiverenigingen, die liefhebbers langs de kunstinstallaties op en rond het water brachten, konden op heel wat bijval rekenen. Kortom; een geslaagde start voor deze Triënnale Brugge.

© Davy Coghe

(PDV/ Foto Coghe)

Er werd lang naar uitgekeken en de vele berichten over het mogelijk niet niet op tijd klaar zijn van bepaalde installaties dreven de spanning nog omhoog. Maar zondagnamiddag was het dan toch zover. Omstreeks 11 u werd de Triënnale Brugge, met als thema 'the liquid city', op gang geschoten. Op gang 'geplonsd' of gezwommen moeten we misschien zeggen, want na afloop van de toespraak van burgemeester Renaat Landuyt op het ponton bij de kunstinstallatie op de Coupure doken tal van Bruggelingen in het nochtans nog altijd behoorlijk frisse water. Volgens het scenario zou burgemeester Landuyt aftellen zodat op zijn teken de eerste waterratten in het water konden duiken, maar enkele leden van de Brugse IJsberen hadden dit zo niet begrepen en sprongen naar eigen goeddunken het water in. De verwarring kon de pret niet drukken, want vervolgens kozen nog tal van andere Bruggelingen ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken om te zwemmen op deze uitzonderlijke locatie. Ook voor de Bruggelingen die het liever droog hielden, was het aangenaam verpozen langs de oever van de Reitjes ter hoogte van de Coupure. Het stadsbestuur bood immers gedurende een klein anderhalf uur gratis Brugse Zot of frisdrankjes aan de aanwezige Bruggelingen aan. Ook de watertaxi's, uitgewerkt samen met Brugse roeiverenigingen, die liefhebbers langs de kunstinstallaties op en rond het water brachten, konden op heel wat bijval rekenen. Kortom; een geslaagde start voor deze Triënnale Brugge.(PDV/ Foto Coghe)