Trien die de zee nog wou zien overleden

Trien Demeyer uit Beernem, de ongeneeslijk zieke vrouw over wie we hier eerder deze week nog berichtten, is maandagavond thuis in familiekring overleden. Ze werd 39 jaar en laat haar man en twee kinderen achter.

Trien was de vrouw van Freek Vrielynck en de mama van Jitse en Warre.© gf
Trien was de vrouw van Freek Vrielynck en de mama van Jitse en Warre.© gf

Trien Demeyer werkte als zorgkundige bij Familiezorg West-Vlaanderen in Brugge. Ze had borstkanker en kreeg een paar maanden geleden te horen dat ze niet meer zou genezen. In die laatste maanden van haar leven werd ‘De Bank van Trien’ nog ingehuldigd in haar woonplaats. Die zitbank stond op haar wensenlijstje, omdat ze er als sociale vrouw zelf van hield om af en toe een ‘klaptje’ te doen.

Gespreksbank

Het kunstwerk is ontworpen door haar achterbuurman, Rik Beuselinck, en mede gefabriceerd door Triens broer, Jonas. Rik richtte vorige maand ook de Facebookpagina ‘Bank van Trien’ op, waarop hij foto’s verzamelde van vrienden en kennissen die de bank opzochten. Hij plaatste er ook een video met zijn uitleg over het project, waarin de verscheidene betrokkenen te zien zijn. “Als hier daar wordt”, staat er nu te lezen op de pagina.

Tegenover haar vriendinnen Lieselot Denolf en Joke Hillewaert sprak Trien een paar weken geleden haar laatste wens uit om nog één keer de zee te zien. Daarop richtten zij de Facebookpagina ‘De warmste droom van Trien de zee’ op. In deze warmste week werden daar tientallen foto’s en filmpjes van aan de kust gepost, omdat toen al duidelijk was dat zij niet meer tot daar zou geraken.

Twee kinderen

Lieselot en Joke gaven bij ons vorige week al aan dat ze de gedachte aan Trien ook na haar dood levendig wilden houden. Dit door elders nog meer zitbanken neer te poten; groot of klein en vast of tijdelijk. Trien is maandagavond 21 december thuis in familiekring overleden. Ze was de vrouw van Freek Vrielynck en de mama van Jitse en Warre. Ze zal worden begraven op de begraafplaats in het centrum van Beernem. (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.