Triatleet uit Oostende kruipt door oog van de naald na fietsongeval in Tenerife

Gareth Linskens (33) is tijdens een fietstraining in Tenerife door het oog van de naald gekropen. De Oostendenaar werd tijdens een afdaling frontaal aangereden door een personenwagen. “We hebben geluk gehad”, zegt Gareth.

© (Foto DJ)

Gareth vertrok op zes mei voor een weekje naar Tenerife. Normaal gezien moest de Oostendenaar dus afgelopen maandag terug op het vliegtuig richting huis zitten, maar in de plaats lag Gareth in het ziekenhuis op het Canarische eiland. Een gevolg van een zwaar ongeval een dag eerder, tijdens de laatste fietstraining. Gareth werd er frontaal gegrepen door een personenwagen van Russische toeristen.

“De auto wou inslaan richting een tankstation, maar had mij blijkbaar niet opgemerkt. Plots stond de wagen op mijn rijvak. Ik probeerde nog te remmen, maar kon de aanrijding niet meer vermijden”, vertelt Gareth. De Oostendenaar werd op de voorruit gekatapulteerd van het voertuig, en kwam zwaar ten val. “Ik had een grote vleeswonde tot op het bot ter hoogte van mijn scheenbeen. Er zaten ook overal glassplinters in mijn lichaam“, zegt Gareth. Hij werd ter plaatse verzorgd door twee artsen die met de helikopter ter plaatse waren gekomen, en is vervolgens met een ziekenwagen afgevoerd naar een plaatselijk ziekenhuis. Daar verbleef Gareth uiteindelijk tot woensdagnamiddag.

“Een scanonderzoek van de rug, nek, en wervels bracht gelukkig geen breuken aan het licht. Dit had veel erger kunnen zijn. Als ik met mijn hoofd tegen de voorruit van de wagen was gevlogen, was ik er allicht niet meer. Ik heb wel stramme spieren, en pijn aan schouder en been. Maar ik besef dat ik veel geluk heb gehad”. Een ziekenwagen pikte Gareth woensdag op en bracht hem samen met vriendin en zoontje naar de luchthaven. “In Oostende zal ik nog eens op controle gaan, om alles dubbel te checken“, vertelt Gareth. De Oostendenaar maakt deel uit van het triatlonteam 12BO4. “Ik train momenteel voor een halve Iron Man in Luxemburg volgende maand, en een volledige Iron Man in Kopenhagen in augustus. De eerste wedstrijd zal wellicht te vroeg komen, want door mijn blessures zal trainen volgende week er wellicht niet inzitten”, besluit Gareth.

(DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.