Huisartsen, lokale besturen en de verschillende ziekenhuizen in Zuid-West-Vlaanderen werken samen om de verdere verspreiding en de mogelijke schade van het coronavirus in te dijken. In vier gemeenten - Kortrijk, Kuurne, Waregem en Deerlijk - worden gemeentelijke triagepunten ingericht. Daar kan op doorverwijzing van de huisarts een eerste onderzoek naar corona gebeuren. Indien nodig wordt de patiënt doorverwezen naar de spoeddienst van het ziekenhuis.

Om huisartsen en spoeddiensten wat te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, wordt regionaal en lokaal ingezet op plaatselijke 'triagepunten'. In Kortrijk en Kuurne zijn de triagepunten al in werking getreden, Waregem en Deerlijk volgen snel. Mocht het nodig blijken, zullen nog andere gemeenten in de regio volgen. De stads- en gemeentebesturen van Zuid-West-Vlaanderen, Huisartsenkring HZW, AZ Groeninge, AZ Delta en het OLV van Lourdes Ziekenhuis werken samen om de werking van de triagepunten goed te laten verlopen.

W13 vraagt de burgers wel om rekening te houden met een aantal maatregelen. Kom bijvoorbeeld niet op eigen initiatief naar een triagepunt of het ziekenhuis. Algemene vragen over het coronavirus of Covid-19? Bel het infonummer 0800 14 689 of surf naar www.info-coronavirus.be. Huisartsen en ziekenhuispersoneel moeten zich volledig kunnen concentreren op het bieden van dringende medische hulp.

Heb je echter wel medische klachten? Bel dan in eerste instantie naar je huisarts of de dokter van wacht. Bij milde klachten zal de huisarts via de telefoon een consultatie doen. Als je arts een onderzoek zinvol vindt, zal hij of zij op huisbezoek komen of je doorverwijzen naar een van de gemeentelijke triagepunten. Wanneer je huisarts of de arts van dienst in het triagepunt het nodig vindt, zal die jou doorverwijzen naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Ga in geen geval zelf naar het ziekenhuis.

Huisartsen, lokale besturen en de verschillende ziekenhuizen in Zuid-West-Vlaanderen werken samen om de verdere verspreiding en de mogelijke schade van het coronavirus in te dijken. In vier gemeenten - Kortrijk, Kuurne, Waregem en Deerlijk - worden gemeentelijke triagepunten ingericht. Daar kan op doorverwijzing van de huisarts een eerste onderzoek naar corona gebeuren. Indien nodig wordt de patiënt doorverwezen naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Om huisartsen en spoeddiensten wat te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, wordt regionaal en lokaal ingezet op plaatselijke 'triagepunten'. In Kortrijk en Kuurne zijn de triagepunten al in werking getreden, Waregem en Deerlijk volgen snel. Mocht het nodig blijken, zullen nog andere gemeenten in de regio volgen. De stads- en gemeentebesturen van Zuid-West-Vlaanderen, Huisartsenkring HZW, AZ Groeninge, AZ Delta en het OLV van Lourdes Ziekenhuis werken samen om de werking van de triagepunten goed te laten verlopen. W13 vraagt de burgers wel om rekening te houden met een aantal maatregelen. Kom bijvoorbeeld niet op eigen initiatief naar een triagepunt of het ziekenhuis. Algemene vragen over het coronavirus of Covid-19? Bel het infonummer 0800 14 689 of surf naar www.info-coronavirus.be. Huisartsen en ziekenhuispersoneel moeten zich volledig kunnen concentreren op het bieden van dringende medische hulp. Heb je echter wel medische klachten? Bel dan in eerste instantie naar je huisarts of de dokter van wacht. Bij milde klachten zal de huisarts via de telefoon een consultatie doen. Als je arts een onderzoek zinvol vindt, zal hij of zij op huisbezoek komen of je doorverwijzen naar een van de gemeentelijke triagepunten. Wanneer je huisarts of de arts van dienst in het triagepunt het nodig vindt, zal die jou doorverwijzen naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Ga in geen geval zelf naar het ziekenhuis.