Triagecentrum Veurne voor mogelijke coronapatiënten uitgebreid

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Om de toestroom van mogelijke coronapatiënten in de spoeddienst van AZ West Veurne beter te controleren, is het triagecentrum in Dienstencentrum De Zonnebloem uitgebreid. Er staan nu zestien bedden in de grote zaal, waar patiënten kunnen wachten voor ze worden getest in het ziekenhuis.

Sinds zaterdag 14 maart is Dienstencentrum De Zonnebloem het triagecentrum van Huisartswachtpost Westkust om mogelijke coronapatiënten te controleren. Hiermee blijft de normale wachtpost in de Ieperse Steenweg coronavrij en kunnen andere patiënten er ook nog terecht. Mogelijke coronapatiënten worden door de huisarts of door de wachtpost (via 1733) doorverwezen naar De Zonnebloem. Je kan je niet rechtstreeks aanmelden in het dienstencentrum. Er is een veilig onthaalpunt dat hierop controleert.

Om de spoeddienst van AZ West te ondersteunen, is het Dienstencentrum nu uitgebreid. In de grote zaal zijn er zestien bedden geplaatst, waarin mogelijke coronapatiënten kunnen wachten voor ze naar AZ West gaan om te worden getest op het virus. Op deze manier blijft ook de spoeddienst beter toegankelijk en is er een buffercapaciteit. De grote zaal van het Dienstencentrum is deze morgen door de Technische Dienst omgevormd tot een opvangruimte. Interwest heeft de zestien gratis bedden gegeven, Korim schenkt de matrassen.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier