Van de 68 patiënten waren er 41 vrouwen en 27 mannen. "De gemiddelde leeftijd van de patiënten is 40 jaar. Van die 68 patiënten werden er 6 doorgestuurd naar de spoedgevallen van het AZ Damiaan of het AZ Sint Jan campus Serruys", laat coördinator en huisarts Raf Langenaekens weten. "Het gaat dan om relatief jonge mensen tussen de 20 en 30 jaar of mensen ouder dan 80 jaar. Het jongste patiëntje dat werd ontvangen in het triagecentrum was een jaar oud. Laat wel duidelijk zijn dat mensen moeten doorverwezen worden door hun huisarts na telefonisch contact. Kom niet zelf naar het triagepunt zonder afspraak."

Samenwerking huisartenskring Middenkust

Huisartsen en spoedafdelingen werden overbevraagd door het coronavirus en daarom besliste de federale overheid om het noodplan huisartsgeneeskunde te activeren. Het triagecentrum is een samenwerking tussen huisartsenkring Middenkust, dat zijn alle huisartsen uit Oostende en Bredene, de ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint Jan campus Serruys, de stad Oostende en de gemeente Bredene. (JRO)

Van de 68 patiënten waren er 41 vrouwen en 27 mannen. "De gemiddelde leeftijd van de patiënten is 40 jaar. Van die 68 patiënten werden er 6 doorgestuurd naar de spoedgevallen van het AZ Damiaan of het AZ Sint Jan campus Serruys", laat coördinator en huisarts Raf Langenaekens weten. "Het gaat dan om relatief jonge mensen tussen de 20 en 30 jaar of mensen ouder dan 80 jaar. Het jongste patiëntje dat werd ontvangen in het triagecentrum was een jaar oud. Laat wel duidelijk zijn dat mensen moeten doorverwezen worden door hun huisarts na telefonisch contact. Kom niet zelf naar het triagepunt zonder afspraak." Huisartsen en spoedafdelingen werden overbevraagd door het coronavirus en daarom besliste de federale overheid om het noodplan huisartsgeneeskunde te activeren. Het triagecentrum is een samenwerking tussen huisartsenkring Middenkust, dat zijn alle huisartsen uit Oostende en Bredene, de ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint Jan campus Serruys, de stad Oostende en de gemeente Bredene. (JRO)