Treinen en auto’s worden gecontroleerd in Blankenberge

De controles moeten al beginnen in het station, zo vindt Vincent Houssin, ondervoorzitter van politievakbond VSOA. © belga
Redactie KW

Alle aankomende treinen worden in het station van Blankenberge gecontroleerd door de politie. Dat meldt de politie van de zone Blankenberge/Zuienkerke. Dagjestoeristen worden geweerd, maar dat geldt niet voor mensen die bijvoorbeeld een reservatie voor Sea Life op zak hebben.

Naar aanleiding van de onlusten op het strand van Blankenberge werd zaterdagavond beslist om zondag geen dagjestoeristen toe te laten. Burgemeester Daphné Dumery (N-VA) vond het nodig om eerst de rust te laten weerkeren in Blankenberge. Er werd ook opgeroepen om tussen 9 en 16 uur geen treinen naar de badstad te laten rijden, maar die beslissing kon op federaal niveau niet gerealiseerd worden.

Aan de invalswegen staan politiecontroleposten. Op de Brugse Steenweg stond een file, maar al bij al viel de drukte volgens politiewoordvoerder Philip Denoyette nog mee. “Er werden deze morgen al mensen teruggestuurd die geen valabele uitleg hadden, maar het is kalmer dan gisteren op de invalswegen. De NMBS doet vandaag ook een inspanning en raadt de reizigers in Brussel af om naar Blankenberge te komen. Maar voor het overige zijn we niet echt tevreden over de NMBS. Treinen met een bezetting van 120 procent, dat was niet de afspraak”, zegt Denoyette.

Treinen en auto's worden gecontroleerd in Blankenberge
© (Foto WK)

De NMBS roept reizigers via Twitter zelf op om niet naar de kust te sporen, maar de treinen blijven wel rijden en de stations zijn ook open. De politie roept daarom zelf nog eens op om niet onnodig naar Blankenberge te komen. “Als je bijvoorbeeld een reservatie hebt voor Sea Life of De Mol aan Zee, voor een restaurant of hotel, dan vormt dit geen probleem. Maar als je vandaag niet in Blankenberge moet zijn, blijf er dan weg”, klinkt het op de Facebookpagina van de politiezone. Burgemeester Daphné Dumery richtte zondagmorgen een woordje tot de strandcoaches, jobstudenten en strandredders om haar appreciatie uit te drukken voor hun werk. Zij stonden gisteren immers in de vuurlinie bij de oproer op het strand.

(WK/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier