https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Trax-gebouw helemaal klaar tegen 2020

Een beeld van hoe de polyvalente zaal met 800 toeschouwers eruit zal zien. (GF)
Vincent Vanhoorne

Zaterdagnamiddag opent cultuurminister Sven Gatz de gloednieuwe Trax-site aan het station. Buurtbewoners konden maandagavond al een kijkje komen nemen.

De stad Roeselare realiseerde hier in de eerste fase een club met een capaciteit van 250 personen, repetitielokalen en vergaderruimtes. Midden 2016 start de tweede fase met de bouw van een polyvalente zaal voor staande optredens en andere evenementen met een capaciteit tot 800 personen.

Bezoekers die met de wagen naar evenementen komen, kunnen tijdens de eerste zes maanden voor 1 euro parkeren in de parking onder het station. Buiten het Trax-gebouw worden een groene zone en een park aangelegd van alles samen 7.000 vierkante meter. Tegen 2020 moet op de site ook een derde gebouw gerealiseerd worden.

Het stadsbestuur overweegt momenteel nog verschillende opties voor de concrete invulling en denkt daarbij onder meer naar kunstonderwijs. Tijdens het Trac-festival van nu zaterdag kan het grote publiek met de nieuwe infrastructuur kennismaken.

(VVHR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten