Traplopen voor de Warmste Week in Sint-Andreasinstituut Brugge

Trap Trail, het loopparcours dat leerlingen van basisschool Sint-Andreas Brugge liepen naar aanleiding van de Warmste Week, had zijn naam niet gestolen. Langs alle trappen en gangen van hun school liepen leerlingen zich de ziel uit het lijf voor het goede doel.

© (Foto PM)

Het idee om langs de trappen van de school aan de Garenmarkt een loopparcours voor de Warmste Week te organiseren kwam van meester Tom Helewaut. “Meer dan honderdtwintig leerlingen hebben toegezegd om vanavond deel te nemen!”, vertelt Tom. “Een avond lang krijgen ze de kans om langs de trappen en gangen te joggen. Familie en vrienden sponsoren elke gelopen ronde en iedereen loopt of stapt zo lang hij of zij het leuk vindt.”

“Wij hebben een parcours doorheen de hele school uitgestippeld!”, vertelt directeur Martine Fontaine. “In elke gang en bij elke trap staat een leerkracht om te zorgen voor een doortocht waarbij iedereen zich onbezorgd kan uitleven.” Om zes uur stipt neemt de directeur onder luid applaus van leerlingen èn ouders het voortouw van een vrolijke bende die vanuit de centrale hall in geen tijd de hele school inpalmt.

De opbrengst van het project is voorbehouden voor De Streek, een kleinschalige zorgboerderij die vijf jaar geleden werd opgestart in de polders tussen Brugge en Zuienkerke. De boerderij maakt deel uit van een school-ondersteuningsproject. Dat staat open voor kinderen die moeite hebben om een volle week school te lopen. Eén of meerdere namiddagen kunnen zij aan de slag op de hoeve, wat hen helpt om sterker te staan in het dagelijkse schoolleven

In de school zijn alle gangen langs het parcours feestelijk versierd en overal klinkt muziek, wat de dappere deelnemertjes motiveert om het niet bij één ronde te houden. Het enthousiasme van hun directeur, van initiatiefnemer meester Tom en alle ouders doet de rest.

“Het is lang niet voor het eerst dat wij iets organiseren voor de Warmste Week, maar dit geldt alleszins als een speciale editie!”, verzekert leerkracht Nicole Teetaert, die in één van de gangen de lopers aanmoedigt en tegelijk oog heeft voor de veiligheid van de jolige ‘traplopers’.

(PM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.